Fotograf: Björn Sandberg

TFF-damerna har inlett serien starkt med två raka segrar. Imorgon väntar dock det klart tuffaste testet hittills när man gästar serieledande Hammenhög på bortaplan. Morgondagens motståndare är de enda tillsammans med TFF som har full pott efter två omgångar.

- Hammenhög är ju bland de största hoten, så det blir en tuff match, säger TFF-mittfältaren Ebba Jahnfors. Vi vet hur duktiga de är, och hur bra de har gått de andra åren.

En 2-0-seger mot Ifö Bromölla i premiären följdes av ytterligare en 2-0-seger mot Hittarp i omgång två.

- Det har känts jävligt bra, det har varit en väldigt stark inledning, fortsätter Jahnfors. Det är en bra början som bådar gott. Det har känts som att allt vi har tränat på har fallit på plats och att vi spelar så som vi har strävat efter att spela.

Ebba Jahnfors kom från LB07:s F19-lag inför säsongen. Det här är hennes första säsong som seniorspelare, och hon trivs i miljön.

- Jag trivs jättebra, jag tycker bara det känns skitbra. Det var lite därför jag gick från LB07:s F19, för att jag kände mig klar med juniorfotboll, så det är jävligt kul att äntligen få spela seniorfotboll.

Senaste matchen mot Hittarps IK missade Jahnfors eftersom hon var bortrest. När TFF åker till Hammenhög imorgon finns hon åter med i laget.

- Jag är jävligt taggad, men lite nervös också, för jag vet att det kommer bli tufft. Det hade gett oss en jävligt bra fördel om vi vinner imorgon, det hade varit riktigt nice, avslutar Ebba Jahnfors.

Vem som leder serien efter morgondagens batalj har vi svaret på imorgon eftermiddag. Hammenhög IF – Trelleborgs FF har avspark kl 14:00 på Hamondavallen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 27 april, 2019
Kategori: A-lag