Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen rullar Superettan vidare för Trelleborgs FF när Dalkurd FF kommer på besök. Avsparken är 15:00 och tillsammans - tar vi årets första trepoängare!

- Det är ett individuellt skickligt lag och har duktiga offensiva spelare. De är lite rakare i sitt spel nu än vad de var förr kanske - med bra omställningsspel, så vi måste se upp, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens drabbning.

Senast spelade Trelleborgs FF 0-0 mot Västerås SK. På de fyra inledande omgångarna har det annars blivit tre oavgjorda och en förlust - för att det ska bli seger imorgon behövs det en bra försvarssinsats.

- Man kommer bli straffade om man inte är med. Vi höll nollan senast - men vi har ytterligare steg att ta i försvarsspelet också. Vi kan bli bättre.

Trelleborgs FF jagar en rejäl revansch mot just Dalkurd FF. Förra säsongen när de var på besök roffade de åt sig alla tre poängen - efter mål på övertid genom Rawez Lawan.

- Jag har inte riktigt koll på hur matchbilden såg ut då, men har förstått att det var en riktigt sur förlust och grabbarna vill ha revansch på Dalkurd.

Dalkurd FF, som med IF Brommapojkarna, följde med Trelleborgs FF ner i Superettan från Allsvenskan - ligger på elfte plats efter fyra omgångar. Senast vann de mot Mjällby AIF och tog sin första seger - Trelleborgs FF jagar fortsatt sin. Förhoppningsvis kommer den mot Dalkurd FF på söndagen.

- Det är en viktig match och kommer bli en jämn match. Vi måste fortsätta lyfta våra prestationer, bli bättre defensivt och offensivt. Det är en jättejämn serie, där alla lag har sina styrkor - grejer de är bra på. Det viktiga är att lokalisera svagheterna och sedan utnyttja det.

Robin Nilsson och Salif Camara Jönsson som missade senaste matchen mot Västerås SK - finns med i truppen mot Dalkurd. De har tränat hela veckan och är redo för match, likaså Zoran Jovanovic som fick en rejäl smäll på sin fot mot Västerås.

- De har tränat för fullt hela veckan och är redo för spel imorgon. Zoran fick en smäll på sin fot men han är redo också.

Regnet som varit under lördagen ska försvinna till söndagen och det är bäddat för fin fotbollseftermiddag på Vångavallen.

Matchen Trelleborgs FF - Dalkurd FF har avspark 15:00.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 27 april, 2019
Kategori: A-lag