Fotograf: Björn Sandberg

Matchen på Solid Park Arena på söndagen slutade mållöst, 0-0. Det var dock smått fantastiskt att matchen skulle sluta just 0-0. Detta eftersom båda lagen hade flera jättelägen för mål under hela matchen. Matchen hade kunnat sluta hur som helst - men slutade mållöst.

- Det är faktiskt en bra sammanfattning, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen.

- Vi har ett bra anfallsspel med boll som vi inte riktigt haft innan - som sårar deras lag. Skapar chanser både genom spelet och på fasta situationer. Men vi får tyvärr ingen stabilitet i det eftersom de gör samma sak. Vi kan inte riktigt hantera deras speluppbyggnad eller djupledslöp som vi hade önskat, lite så det blir ibland på konstgräs.

Trots 0-0 som slutresultat var det alltså ingen tråkig match på Solid Park Arena. En match som egentligen hade kunnat sluta - hur som helst.

I första halvlek var det hemmalagets Brian Span som hade farligaste chansen, men hans skruvade skott gick i ribban och ut. Brian Span hoppade in istället för rutinerade Stefan Batan som gick av med befarad knäskada.

TFF å andra sidan hade flertalet målchanser, men missades inte lägena helt så stod en storspelande Anton Fagerström i vägen.

Målchanserna fortsatte att avlösa varandra i andra halvlek och fortsatte vara - väldigt händelserik.

Inbytte Mattias Håkansson var så när på att måla, sekunder in i inhoppet, men avslutet gick istället till hörna. En hörna som Hugo Andersson nådde högst på, en fin nick - men Anton Fagerström räddade nere vid stolproten.

Hugo Andersson var även med bakåt och räddade på mållinjen precis i slutet. Matchen slutade 0-0.

- En faktor i varför det bara blir 0-0 är ineffektivitet och bra målvaktsspel från båda håll. Men, det är viktigt att hålla nollan, att få med den känslan vidare. Vi täckte upp för varandra på ett bra sätt, offrade oss. Isak Jönsson och Hugo Andersson är också stor del i den hållna nollan.

Den hållna nollan är den första sedan vinsten mot Malmö FF för ganska exakt ett år sedan.

Robin Nilsson saknades i matchen på grund av skada, likaså Salif Camara Jönsson. Båda beräknas dock vara tillbaka i träning på riktigt på onsdag. I Salif Camara Jönssons ställe fick Dennis Antwi chansen - och gjorde sin första match från start.

- Dennis kom lite för djupt i banan och var inte riktigt lika mycket med i spelet som mot Norrby IF. Men där är goda intensioner.

0-0 mot Västerås SK innebär att Trelleborgs FF fortsatt är på jakt efter första trepoängaren. Förhoppningsvis kommer den nästa helg - då vi tar emot Dalkurd FF på Vångavallen i Trelleborg.

- Ja, det blir hem för att träna och till nästa helg har vi Dalkurd FF hemma på Vångavallen. Vi tar med oss denna poängen vi fick idag och siktar in oss på tre mot Dalkurd istället.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Isak Jönsson, Hugo Andersson, Anton Tideman - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Oscar Johansson (ut 70) - Zoran Jovanovic (ut 90+1), Dennis Antwi (u 66).

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, André Reinholdsson (in 66), Nebiyou Perry, Niklas Vesterlund, Mattias Håkansson (in 70), Haris Brkic (in 90+1).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 april, 2019
Kategori: A-lag