Fotograf: Björn Sandberg

På Annandag påsk går Trelleborgs FF in i omgång fyra av Superettan då man möter Västerås SK på bortaplan. En match som har avspark 15:00.

Trelleborgs FFs herrar vill avsluta påsken så som damerna startade den - med tre poäng.

- Vi hoppas att vi kan bygga vidare från Norrby-matchen. Ta med de positiva bitarna som vi ändå hade och bygga vidare på det, säger TFFs manager Peter Swärdh inför matchen.

- Vi vill ha mer bollinnehav och öka tempot. Försöka bli lite tajtare bakåt och hålla dem borta från straffområdet.

Båda lagen, Trelleborgs FF och Västerås SK, är nykomlingar i Superettan - dock från två helt olika serier. Trelleborgs FF från Allsvenskan och Västerås SK från Division 1.

Trelleborgs FF har börjat med två oavgjorda och en förlust. Förlusten kom på bortaplan mot Varbergs BoIS FC.

Västerås SK har en förlust, en oavgjort och en vinst. Vinsten kom mot ett av de andra ex-Allsvenska lagen - IF Brommapojkarna och det var i premiären.

- Det är två lag från olika serier och olika förutsättningar. Västerås SK är ett kompetent lag, med en bra central linje. Vi måste vara noggranna med vårt bollinnehav och ha uthållighet i matchen.

Det kommer bli några förändringar i morgondagens startelva om man jämför med de senaste matcherna.

Sedan innan saknas Jasmin Sudic. Till Västerås-matchen saknas dock också högerbacken Hugo Andersson, Salif Camara Jönsson och Robin Nilsson. Salif Camara Jönsson och Robin Nilsson som startat i de inledande Superetta-matcherna.

- Vi har några som inte är disponibla till imorgon, men vi har haft många i spel så vi är inte så oroliga över det. Vi känner oss starka och har bra bredd - Dennis Antwi kom in senast och gjorde det bra, likaså Sebastian Ohlsson.

Efter tre omgångar utan trepoängare så är det dags att ta första imorgon - på påskhelgens sista dag.

- Vi kommer gör allt vi kan, det är dags att börja plocka trepoängare.

Matchen har avspark 15:00 på Solid Park Arena. Kan du inte vara på plats så kan du se matchen på cmore.se

Läs gärna intervju med Dennis Antwi inför morgondagens match.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Larsen, Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Haris Brkic, Dennis Antwi, André Reinholdsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 april, 2019
Kategori: A-lag