Fotograf: Björn Sandberg

Han kom in som ett sent anfallsförvärv inför premiären i Superettan. Den tredje omgångens möte med Norrby blev Dennis Antwis första riktiga test när han blev inbytt med en timmes tid kvar att spela.

- Jag gick in och gjorde mitt bästa, säger 26-åringen. Det var en härlig känsla att vara på planen i 60 minuter. Vi tog bara en poäng, men vi kämpade på bra. Vi får glömma den matchen och se framåt mot nästa.

Det var en skadekänning på Salif Camara Jönsson som föranledde bytet i den 24:e matchminuten. Antwi visade direkt att han har fina kvaliteter och gick tidigt på ett avslut.

- Jag är en lagspelare, jag arbetade hårt för laget. Som anfallare ska du göra mål, men jag har den mentaliteten att även om jag inte gör mål så vill jag ändå vara en stor del av laget för att vinna. Det var fint att spela inför hemmapubliken i måndags, men jag känner att jag har mer att ge, jag kan bättre.

Efter en knapp månad som TFF-spelare, och dessförinnan en vecka som testspelare med klubben, har Antwi kommit in i gemenskapen rejält.

- När jag kom till Trelleborg kände jag att det var en väldigt bra grupp. Folk var väldigt trevliga mot mig, så det var väldigt fint att komma till klubben.

Vi som följde TFF:s officiella Instagram-konto under perioden som herrspelarna uppdaterade med bilder och filmer, kunde betrakta ett filmklipp med en viss Dennis Antwi dansandes i omklädningsrummet. Det är förmodligen varken första eller sista gången som vi ser honom bjuda på sig själv.

- Jag ser mig själv som en rolig kille utanför planen, som gillar att dansa, skämta och få folk att skratta. Men på planen är jag seriös och koncentrerad och gör mitt jobb.

Dennis Antwi kommer ursprungligen från Ghanas huvudstad Accra, men lämnade hemlandet för spel i Malaysia som 19-åring 2012. Sedan 2014 har han tillhört den nordiska fotbollen, först i FC Rosengård, med Hasse Mattisson som tränare, och sedan har han flera säsonger i Norge med spel i både högsta och näst högsta ligan. Klubbarna han tillhört i vårt nordiska grannland är FK Jerv, IK Start och Asane Fotball.

Nu är ambitionen för Antwi att göra avtryck i den svenska näst högsta divisionen. Efter hemmadebuten mot Norrby känner han viss tillförsikt.

- För att vara mina första 60 minuter får jag säga att jag är nöjd. Som spelare vill man alltid vinna, så jag är missnöjd med att vi bara tog en poäng. Jag ville vinna i min första hemmamatch, men jag kan inte ändra på det som varit, utan jag blickar framåt mot nästa match.

Efter 1-1 mot Norrby och en trio av inledningsmatcher som bara resulterat i två poäng, är det nu dags för första segern. På måndag gästar TFF Västerås SK:s hemmaplan Solid Park Arena.

- Vi har haft en bra vecka där vi har jobbat hårt och alla har haft bra fokus. Alla är väldigt hungriga och alla är redo för måndag. Vi ska jobba hårt och ge 120 procent, vi ska göra allt vi kan. Vi behöver steppa upp och behålla koncentrationen. Vi har ett bra lag med skickliga spelare, så vi går för att vinna.

Förhoppningsvis får Dennis Antwi uppleva sin första seger med TFF på Annandag Påsk. Om det dessutom blir för första gången som en del av startelvan återstår att se.

- Jag är en lagspelare, så även om jag startar på bänken kommer jag att stötta laget, deklarerar Antwi. Om jag är på bänken så förbereder jag mig för att spela så att jag är redo för att komma in och göra mitt bästa. Jag vill så klart spela, men jag gör vad som är bäst för laget. Det är tränaren som tar beslutet, men oavsett vilket så ska jag vara redo för att spela.

Västerås SK – Trelleborgs FF äger rum på måndag kl 15:00.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 april, 2019
Kategori: A-lag