Nykomlingen i Division 1 Södra Götaland Trelleborgs FF har fått en riktig pangstart. Först vinst mot IFÖ Bromölla IF i premiären, på skärtorsdagen kom nästa trepoängare - hemma mot Hittarps IK.

Matchen slutade 2-0, där Caroline Williamsdotter nickat in 1-0 i första halvek - och Emma Nilsson gjort 2-0 i 88e minuten genom ett riktigt drömmål.

I premiären mot IFÖ Bromölla IF så blev huvudtränare Hans Malmgren utvisad - därför var det Johan Bauer som ledde laget från bänken. Men någon coachseger var det inte tal om.

- Nä, det var det absolut inte. Vi tränade ju igår - så vi hade ju bra koll på hur vi skulle spela, säger en nöjd och glad Johan Bauer efter matchen.

- Andra matchen i Division 1, vi håller nollan och vinner med 2-0. Vi har sex poäng och 4-0 i målskillnad. Vi är ju jättenöjda med det. Sen är det ju vissa saker som vi kommer bli bättre på - det vet vi om. Det är fortfarande tidigt på säsongen.

Hemmapremiären spelades på närmast sommarvarmt Vångavallen, men det var bara drygt 100 personer på läktarna. Det var en match som förtjänade mer.

Trelleborgs FF tog kommandot direkt från start och tog ledningen efter ungefär en halvtimma av matchen. En hörna från Hanna Bauer nådde Caroline Williamsdotter som nickade in 1-0.

Därefter hade hemmalaget flera bra chanser för ytterligare mål, bland annat borde man kanske fått en straff för hands - dessutom hade man en boll inne i mål. Men, Elin Engbe blev avblåst för offside.

- Tittar man på det hela så hade vi kunnat döda matchen mycket tidigare. Vi har första 20 där vi närmast bombar dem, med vårt spel. Sen kommer vi in i en period där de med sin fysik vinner och tar över lite - men sen kommer vi tillbaka igen. Första halvlek var bra, men vi borde gjort mer än ett mål.

- I andra kontrollerar vi fullständigt, där är enstaka chanser som också är halvchanser. Så blir det ju när de trycker långa bollar på oss och vi blir lite för djupa emellanåt.

Matchen kontrollerades bra i andra halvlek av hemmalaget, men det avgörande målet lät vänta på sig.

I den 88e minuten stängde så TFF matchen, detta efter ett drömmål av Emma Nilsson. Ett skott från ca 20 meter som gick över Hittarps målvakt.

- Jättefint mål av Emma, men där är igen tre-fyra lägen vi borde gjort mål på innan det.

TFFs damer har fått en riktig pangstart av serien, med sex poäng på två matcher. Somea Polozen mellan stolparna fick hålla ytterligare en nolla på torsdagen. Nästa helg ska man möta Hammenhög, en tuff match mot ett fysiskt starkt lag.

- Vi har satt oss i en bra sits, där vi tagit sex poäng redan och är hyfsat tighta bakåt. Somea Polozen har fått hålla två nollor på sin korta tid. Someas längd kommer bli viktig mot Hammenhög för de är bra på fasta situationer. En jätterolig match, vi åker dit utan press.

- Spelet sitter mer och mer, precis det vi jobbat med i vinter. Nu hade vi några borta idag, då går andra in och ersätter. Vi har en bred och fin trupp, tåler att ha några borta, alla kan spelsystemet och kan göra justeringar. Vi vill ju spela fotboll och jag tycker att vi visar upp det på ett bra sätt emellanåt.

Nästa match för damerna är alltså borta mot Hammenhög IF, du ser hela spelschemat här.

Startuppställning:

Somea Polozen - Julia Larsson, Felicia Miller, Caroline Williamsdotter, Hanna Bauer - Nike Törnqvist, Emma Nilsson, Annelie Nilsson, Elin Engbe - Viktoria Persson, Josefine Svensson.

Avbytare:

Maja Elgstrand, Johanna Nilsson, Sally Le Grand, Jonna Hansson, Julia Jonasson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 april, 2019
Kategori: A-lag