Fotograf: Björn Sandberg

TFF var ille ute i mötet med Norrby IF hemma på Vångavallen på måndagskvällen. Underläge i paus 0-1. Ett underläge som höll sig länge innan Zoran Jovanovic kvitterade och räddade en poäng för hemmalaget - i 90e matchminuten.

Redan efter några minuter av matchen fick Norrby IF helt korrekt en straff tilldömt sig - detta efter att bollen tagit på Oscar Johanssons hand.

Men Andreas Larsen i TFF-målet gjorde en superräddning och fick visa upp sig rejält för de 1220 i publiken.

Efter det hade TFF några halvchanser, utan att vara riktigt farliga.

Norrby IF skulle dock som sagt ta ledningen - med bara några minuter kvar av första halvlek. Dardan Rexhepi bröt in från kanten och dunkade upp bollen bakom en chanslös Andeas Larsen.

I andra halvlek fick samme Rexhepi ett gyllene läge att stänga och avgöra matchen helt. Helt fri med Andreas Larsen i TFF-målet, men precis när han skulle avsluta - så snubblade han.

Matchen slutade 1-1 efter att Zoran Jovanovic kvitterat - i 90e minuten.

- Beröm till laget som har en mentalt tuff resa över matchen kan man säga. Vi kommer i underläge i första halvlek, men tydligt sätter en bild i andra halvlek varjefall med den första kvarten - tjugo minuterna att vi verkligen är på plats. Vi tar oss tillbaka i matchen och gör det på ett ganska bra sätt, säger Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

- Vi kommer inte riktigt in i deras straffområde, vi har distansavslut, vi gör mål på distansavslut, vi har rätt så mycket avslut, även i första halvlek, runt 16 meter. Returer som är nära - vi ville komma in lite djupare på dem och oftare. Där lyckas Norrby stänga oss.

Trelleborgs FF hade många avslut i matchen, dock var de från långt avstånd och oftast gick returerna till Norrby-spelare. Det var dock ett distansavslut som skulle ge kvitteringsmålet - genom Zoran Jovanovic. Efter fint spel och inspel från höger studsade bollen till den lille trollkarlen som kvitterade snyggt med ett skott.

- Tycker annars ändå att detta är ett steg framåt i det egna spelet - med speluppbyggnad och sättet vi tog oss fram på. Fick lite bättre flöde. Naturligtvis också alldeles oavsett om vi vill vinna och ha den målsättningen när vi går in i matchen - så är det väldigt mentalt viktigt att få det här målet i slutändan. På den forcering som vi lyckas i någon mening att få till mot dem.

- Ska inte säga att vi är jättenöjda med 1-1, men som matchen speglar sig så kanske det är ganska rättvist. Ändå så tycker jag för egen del när det gäller den anfallsmässiga variationen så är det ett steg framåt.

Där var flera nya ansikte på planen för hemmapubliken. Andreas Larsen fick visa upp sig tidigt med en straffräddning, André Reinholdsson gjorde ett piggt inhopp i slutet av matchen - dessutom byttes Dennis Antwi in tidigt efter att Salif Camara Jönsson tvingats byta efter ryggont.

- Dennis visar en hel del, där han kunde binda fast bollen och vända upp med den, skapa problem för dem så att vi visar att vi har lite andra egenskaper.

Isak Jönsson gjorde sin första start i Superettan för Trelleborgs FF på måndagen. Denna gången var det Niklas Vesterlund som fick stå över.

- Först och främst är det en väldigt jämn konkurrens-situation. Vi kände att de är starka på fasta situationer. Kände att de är starka i inläggsspelet. Har några attackerande spelare som gjorde att vi valde Isak idag, han har den lite starkare fysiken i såna situationer.

Två poäng på tre matcher, hur summerar du det?

- Ur ett poängmässigt perspektiv så är vi missnöjda - naturligtvis. Mentalt så är det jätteviktigt att få med sig denna poängen idag. De framstegen vi gjorde så känner jag ändå att vi visat här hemma att vi har något som kommer att växa framöver. Däremot tycker jag att Varberg-prestationen är väldigt svag.

Zorans mål i matchen är det tredje - på lika många spelade matcher.

Nästa match är på Annandag Påsk - borta mot nykomlingarna Västerås SK. Avspark 15:00.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman (ut 78) - Felix Hörberg, Robin Nilsson (ut 57), Erik Andersson, Oscar Johansson - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson (ut 23).

Avbytare:

Philip Mårtensson, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson (in 57), André Reinholdsson (in 78), Niklas Vesterlund, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Dennis Antwi (in 23).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 april, 2019
Kategori: A-lag