Fotograf: Björn Sandberg

TFF-damerna fick en klockren start på säsongen i Division ett. Bortamötet med Ifö Bromölla under söndagseftermiddagen slutade med seger, 0-2, och det var aldrig några tvivel om vilket lag som var starkast på banan.

- Jag tycker att vi har kontroll på det från första till sista spark, säger TFF-tränaren Hans Malmgren nöjt efteråt.

Gästerna inleder matchen väldigt bra, och redan efter tolv minuter tar man ledningen efter ett samarbete mellan Elin Engbe och Josefine Svensson. Det är den förstnämnda som hittar Svensson med en djupledsboll, och Svensson gör inget misstag utan sätter bollen i nät.

TFF fortsätter ha bra kontroll på matchen genom att äga bollen, även om tempot går ner en aning. Det är därför inte på något sätt ologiskt när Elin Engbe utökar ledningen för TFF efter 32 minuter. Återigen är det ett samarbete mellan Engbe och Svensson som renderar i mål, men denna gång är det Svensson som assisterar och Engbe som gör mål.

Ifö Bromölla kommer ut som ett aggressivare lag efter paus, men hemmalaget har svårt att skapa målchanser. Bortsett från en hörna där bollen är inne och snurrar på mållinjen, så står Bromölla i princip helt utan målchanser. TFF äger fortsatt mycket boll och har bra spelvändningar. När domaren blåser av matchen efter 90 minuter är det därför helt rättvist att TFF plockat tre härliga premiärpoäng.

- Det är skönt att premiären är avklarad, det är det vi har väntat på. Jag tycker vi gör det på ett mycket bra vis, vi äger boll mycket och får ihop det som i vill, men kanske framför allt så håller vi nollan för första gången i år, konstaterar Hans Malmgren.

Serien rullar nu vidare med hemmapremiär på Vångavallen på torsdag kl 19:00 då Hittarps IK kommer på besök.

TFF:s lag idag:
Somea Polozen – Julia Larsson, Felicia Miller, Carolina Williamsdotter, Hanna Bauer – Nike Törnqvist (86), Emma Nilsson (67), Ebba Jahnfors, Elin Engbe (83) – Anneli Nilsson, Josefine Svensson

Avbytare:
Viktoria Persson, Johanna Nilsson (67), Johanna Olsson, Sally Le Grand (83), Jonna Hansson (86)


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 14 april, 2019
Kategori: A-lag