Fotograf: Björn Sandberg

Efter två fina prestationer, men med uteblivna poäng, är det nu dags för säsongens första fullträff. På söndag tar TFF:s U19-lag emot Halmstads BK:s dito i Trelleborg, och då hoppas vi på tredje gången gillt för hemmalaget.

- Vi hat varit nära poäng de två första, och gör vi en lika bra insats på söndag så kommer vi ha stor chans till poäng, säger TFF-tränaren Jimmi Olsson.

TFF-truppen har haft en lite hackig vecka träningsmässigt eftersom sju spelare var iväg med U21 i Göteborg i tisdags, några har genomfört träningspass med A-truppen och precis som förra veckan stör en handfull skador laget. Tur då att nivån är hög på de spelare som är i träning.

- De som är tillgänglig är väldigt på tårna. Det har varit bra fart och bra inställning, det är en härlig grupp att jobba med, fortsätter Olsson som är inne på sitt andra raka år som tränare för U19.

TFF imponerade stundvis stort under fjolåret och gick till höstens slutspelsserie som ett av Sveriges 16 bästa lag. Som vanligt sker förändringar i truppen över vintern när gamla spelare försvinner och nya tillkommer av åldersskäl. Jimmi Olsson säger att man har en bättre bredd på truppen i år, även om den kanske inte är lika spetsig som ifjol.

- Vi har en mer homogen grupp i år med många med bra karaktärer. Jag säger inte att vi inte hade det ifjol, men i år har vi verkligen många som är där för att bli bättre och bedriva träningen på bästa sätt. Det gör att det är väldigt roligt att gå till träningarna, även om vi har folk borta. Vi faller inte ihop bara för att vi saknar några spelare.

I veckan har Jimmi Olsson fått förstärkning på ledarsidan i form av Hasse Mattisson som gått in som assisterande tränare. Olsson har tidigare varit ensam tränare tillsammans med lagledare Roger ”Ratten” Holmberg, men nu får Olsson ett efterlängtat tillskott vid sin sida.

- Det är en stor avlastning för mig. Hasse är en bra kille och en erfaren tränare, så det kommer bli skitbra och skitkul.

Förhoppningsvis får Mattisson debutera med en seger i sin nya roll på söndag. För Olsson blir det förhoppningsvis tredje gången gillt.

Trelleborgs FF - Halmstads BK har avspark kl 14:00 på söndag på Östervångsstadion. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 12 april, 2019
Kategori: A-lag