Fotograf: Björn Sandberg

Om en vecka är det dags för Trelleborgs FFs damer att starta upp sin serie - Division 1 Södra Götaland.

På söndagen genrepade man hemma mot FC Rosengård. Matchen slutade 0-2, men resultatet speglade kanske inte riktigt matchen. Utan, matchen var väldigt jämn och i andra halvlek hade hemmalaget massor av bra målchanser.

- En jäkla bra genomkörare för vår del idag, säger Hans Malmgren direkt efter slutsignalen på Östervångsstadion.

TFF-damerna saknade som sagt inte målchanser, speciellt i andra halvlek. Skott i virket, boll tätt utanför - men också bra räddningar från FC Rosengårds målvakt.

- Detta var nog det bästa laget vi mött i år och - jag tycker att vi står upp bra idag. Sen är det som vi säger, det gäller att sätta bollen också. Vi bjuder på första målet litegrann, vi är inte tillräckligt resoluta och missar i uppspelsfasen.

Söndagens genrep var annars första matchen på riktigt gräs för damerna, innan dess har det bara varit konstgräs.

- För att vara första gräsmatchen i år så gör vi det bra. Vi har gjort ett träningspass på gräs innan dagens match, med det i åtanke så tycker jag ändå vi levererar och står upp bra - mot ett bra FC Rosengård, då de hade ett bra lag med sig idag.

FC Rosengård kom till match med ett bra lag, bland annat Malin Levenstad och fyra, fem landslagsspelare på ungdomssidan.

- Vi gör detta alltså jättebra, jag är jättenöjd med framförallt andra halvlek när vi väl står upp och gör det rejält. Julia Larsson fick reda på igår att hon skulle spela ytterback till exempel och aldrig gjort det innan - hon gör det jättebra. Här är många plus idag - även om vi förlorar så är det mycket vi kan ta med oss.

Nu återstår det en träningsvecka, sedan är det premiär även för damerna.

- En bra träningsvecka framför oss - sen är det in i kaklet nästa helg. Det är skönt att det ska börja och det känns bra, vi började lite segt men kommit igång och känner oss starka - många som är tillgängliga och kan gå in och göra jobbet.

Caroline Williamsdotter är tillbaka efter en skada som hon ådrog sig redan mot Eskilsminne IF för några veckor sedan. Hon gjorde sina första minuter på söndagen på länge.

Johanna Nilsson och Sally Le Grand var sjuka, Viktoria Persson småskadad.

- Det här var en bra genomkörare idag - absolut, avslutar Hans Malmgren och ser fram emot seriepremiären.

Premiären spelas borta mot IFÖ Bromölla IF söndagen 14 april. Avspark 14:00. Se damernas spelschema här.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 7 april, 2019
Kategori: A-lag