Fotograf: Björn Sandberg

Nä, det ville sig inte alls på Påskbergsvallen på söndagen. Varbergs BoIS FC - Trelleborgs FF slutade 3-1, där alla målen gjordes i första halvlek.

De första 10-15 minuterna var Trelleborgs FF det dominerande laget och hade bra grepp - sen tog Varberg över och det rejält.

Det började med att Felix Hörberg var ute och fick sy ihop en huvudskada vid sidan om planen. Då gjorde Varbergs BoIS FC både 1-0 och 2-0. Först ett skott utifrån, sen en nick från nära håll.

Nebiyou Perry som startade matchen ute till vänster var pigg och visade upp bländande teknik. Han tråcklade även fram bollen till Zoran Jovanovic som reducerade i matchminut 26.

När reduceringen kom - ja då kändes det som att det kunde bli match igen. Men, då kom nästa smocka - 3-1 till Varbergs BoIS FC genom ett drömmål av Perparim Beqaj. Ett skruvat skott i krysset.

- I inledningen var vi starka, påverkade matchbilden på ett sätt som vi ville innan Felix huvudskada, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen.

- Vi ska ju hantera det numerära underläget bättre såklart. En svag insats både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Felix skada var ju olyckligt på det viset att vi tappade vårt momentum - men vi kommer inte ifrån det dåliga försvarsspelet.

I andra halvlek så hade bortalaget känning på tidig reducering, men det uteblev. Istället kontrollerade Varbergs BoIS matchen.

Sista chansen att komma ikapp hade Salif Camara Jönsson men hans friläge i 80e brändes och - då var hoppet praktiskt taget ute.

- Inledningen på matchen var ju bra och vi satte en prägel som var bra - framförallt på vänsterkanten. Men det är inget som vi har särskilt stor nytta av just nu faktiskt.

Andreas Larsen gjorde debut, släppte tre bollar förbi sig - men han kan nog inte klandras speciellt för något av målen.

- Nä, tror inte det. Nu har vi inte sett matchen igen, men han kunde nog inte mycket göra där bollarna satt.

Trelleborgs FF har börjat med en poäng på två matcher. Oavgjort mot GAIS och förlust mot Varbergs BoIS FC. Nästa måndag kommer Norrby IF på besök till Vångavallen - då tar vi tillsammans första trean!

- Det vi ska göra nu är att städa bort den här matchen och hem, träna och förbättra oss. Flytta fokuset till Norrby-matchen om en vecka.

Även Dennis Antwi gjorde debut för Trelleborgs FF och spelade sista halvtimmen ungefär.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman - Felix Hörberg, Sebastian Ohlsson (ut 57), Robin Nilsson (ut 64), Nebiyou Perry (ut 69) - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Erik Andersson (in 57), André Reinholdsson, Oscar Johansson, Isak Jönsson, Mattias Håkansson (in 69), Dennis Antwi (in 64).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 7 april, 2019
Kategori: A-lag