Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s U19 har fått en resultatmässigt dyster start på Allsvenskan med två raka förluster, men ändå anser tränaren Jimmi Olsson att det finns mycket positivt att ta med sig. Lördagens bortamöte med BK Häcken var ytterligare ett steg i rätt riktning trots 2-1 på resultattavlan.

- Vi sade efter matchen att vi är jävligt stolta och nöjda med vår prestation, säger Olsson på väg hem från Göteborg. Tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången, men man kan inte vara annat än nöjd med det sätt vi driver matchen på.

TFF inleder matchen på Gothia Park väldigt bra, med stabilt försvarsspel och hyggligt tryck framåt med några målchanser. Efter ungefär en kvart tar hemmalaget över matchen allt mer med sin frejdiga anfallsfotboll. Gästerna får problem i försvarsspelet och får slita hårt för att hålla rent framför mål. Därför satt också TFF:s ledningsmål i den 35:e minuten extra skönt. Ett kombinationsspel mellan Jacob Christiansen och Emil Johansson slutade med att den sistnämnde läckert skickade in bollen med vristen i det bortre hörnet.

- Efter målet svänger pendeln över till vår fördel, konstaterar Jimmi Olsson. Vi gör ytterligare ett mål som blir avvinkat för offside och vi har dessutom ett till jätteläge, så det kunde ha varit 2-0 till oss i halvtid.

Ställningen förblir dock 0-1 fram till paus. I inledningen på andra halvlek låg TFF rätt i positionerna i försvaret samtidigt som man spelade bra omställningsspel framåt. I den 65:e minuten skedde dock situationen som blev avgörande för matchen. TFF:s Simon Jamett Menjivar greppade tag om en Häcken-spelare i straffområdet, varpå domaren dömde straff och gav Jamett Menjivar andra gula kortet för dagen. Häcken kvitterade på straffen, tog sedermera ledningen, och TFF orkade inte resa sig med en man mindre.

- All eloge till grabbarna. Med lite flyt i domsluten så förlorar vi inte denna matchen. Hade vi inte fått utvisningen så hade vi absolut vunnit, det är min känsla, för vi hade bra koll på dem. Det är lite surt, men så är det.

TFF:s U19 har nu två förluster i inledningen på U19-Allsvenskan, mot Kalmar FF och BK Häcken, men det finns trots allt mycket positivt att ta med sig.

- Vi är i början på en lång säsong . Det är tungt att förlora matcher, men vi känner att vi har gjort bra prestationer. Vi ska ta oss an Halmstad nästa vecka och försöka göra en ännu bättre prestation då för att vinna, avslutar Jimmi Olsson.

TFF möter Halmstads BK på söndag klockan 14:00 på Vångavallen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 7 april, 2019
Kategori: A-lag