Fotograf: Björn Sandberg

Efter det oavgjorda resultatet i premiären mot GAIS - så gästar Trelleborgs FF Varbergs BoIS FC på söndagen.

Omgång två av Superettan 2019 spelas på Påskbergsvallen och avsparken är 15:00.

- Det är fortfarande inledningen på säsongen och lite spänt sådär, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens match mot Varbergs BoIS FC.

Samtidigt som Trelleborgs FF spelade oavgjort, 2-2, mot GAIS i premiären - så vann Varbergs BoIS FC sin match borta mot Mjällby AIF. Matchen vanns med 1-0 - där Varbergs Astrit Seljmani gjort matchens enda mål i 85e minuten.

- Det ska bli spännande att se hur Varbergs BoIS FC spelar, men framförallt hur vi reagerar efter premiärmatchen. Vi behöver lyfta i kvalitet i vissa saker.

- De är såklart stärka av sin premiärmatch där de vann. Vi måste respektera deras styrkor som de har och spela utifrån det.

Varbergs BoIS FC hade ett kämpigt 2018 där de säkrade sitt Superetta-kontrakt först via kvalspel mot Oskarshamn. De har dock repat sig och sett bra ut i inledningen av 2019.

- Man kan väl säga som så att de har förändrat sitt spelsätt de senaste åren. Rekryterat lite andra spelartyper än vad de har haft - lite mer teknik än innan kanske. De hade en rekonstruktion förra året både ekonomiskt och på planen, med hög spelaromsättning som följd. Men de har bättre kvalitet nu än innan tycker jag.

- Där finns absolut saker som vi själva måste förbättra. Men ska man se det med positiva ögon så släppte vi till väldigt få målchanser mot GAIS.

Förutom att Jasmin Sudic är borta en längre tid på grund av skada - så är alla friska. Något som är väldigt ovanligt för Trelleborgs FF. André Reinholdsson är med i truppen och dessutom Dennis Antwi som fick klart med arbetstillstånd i dagarna.

- Ja, Dennis fick alla papper klara för någon dag sedan. Så han är med i truppen och helt spelklar.

Matchen Varbergs BoIS FC - Trelleborgs FF har avspark 15:00 på Påskbergsvallen i Varberg.

Du kan även se matchen hemma från tv-soffan via cmore.se.

Läs intervju med målvakten Andreas Larsen inför matchen här.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Beck Larsen, Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Salif Camara Jönsson, Dennis Antwi, André Reinholdsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 6 april, 2019
Kategori: A-lag