Fotograf: Björn Sandberg

En läcker cykelspark skickade in bollen över den tidigare lagkamraten Marko Johansson i GAIS-målet. Precis som ifjol var det en viss Zoran Jovanovic som gjorde säsongens första TFF-mål. Men trots drömmålet har 32-åringen delade känslor dagen efter premiären.

- Jag är både besviken och nöjd, säger Jovanovic. Vi tappar viktiga poäng här hemma som vi inte ska tappa, vi ska vinna våra hemmamatcher, men vi får ändå vara nöjda. Det kunde ha slutat hur som helst, det var mycket långbollar. Jag tycker de tar över matchen sista 20 och vi kommer inte upp med laget alls.

Men drömmålet då? Det var efter en kvarts speltid som Felix Hörberg spelade in bollen från högerkanten. En felvänd Zoran Jovanovic tvekade inte att försöka sig på ett konststycke.

- Det är nästan det enda jag kan försöka göra för att få den mot mål, sen får jag en perfekt träff och en perfekt båge. Det var ett snyggt mål.

Hur mycket skicklighet respektive flyt är den typen av mål?
- Jag kan bara säga för mig själv, och jag tänkte på att få den på mål. Det är inte bara att jag gör det för att, utan jag försöker verkligen få den på mål.

Dagarna före premiären hade Zoran Jovanovic sagt till Marko Johansson på skoj att han skulle chippa in ett mål över honom. Jovanovic vet från de två år de hade tillsammans i TFF, att Johansson blev vansinnig varje gång Jovanovic chippade bollen över honom på Vångavallens träningsplaner.

- Han vet att hade jag fått chansen och kommit ensam mot honom så hade jag chippat, men nu blev det en perfekt båge, så det blev väl en halvchipp kan man säga, ler Jovanovic.

Efter Zoran Jovanovic cykelspark trummade hemmalaget på, och i en period av väldigt fint spel satte Felix Hörberg ledningsmålet till 2-1. GAIS kvitterade dock till 2-2 före paus, och resultatet stod sig matchen ut.

- Vi kan inte ha för stora förväntningar eftersom vi är ett helt nytt lag, nytt spelsystem och många unga killar, så vi kommer bara bli bättre och bättre. Det gäller att inte släppa in två mål på hemmaplan, vi måste ha bättre koll där bak och släppa in mindre mål än vad vi gör.

Matchen kändes ändå som ett framsteg jämfört med försäsongsmatcherna?
- Absolut. Vi var aggressiva på ett annat sätt och tog löpningar som vi inte har tagit i träningsmatcherna, så det är klart att det märktes att det var seriepremiär. Det var mycket som var bättre, men vi har fortfarande saker att jobba på både defensivt och offensivt.

Kan du sätta fingret på vad?
- Jag har inte sett om hela matchen ännu, så det är svårt att säga, men känslan var att de kom runt ganska enkelt på kanterna och fick motta inlägg opressade. Min känsla var att vi inte störde dem tillräckligt när de var på vår sida av planen, så där måste vi bli aggressiva.

Nu väntar en ny träningsvecka innan TFF åker till Varberg på söndag för första bortamatchen på Påskbergsvallen.

- Vi ska fortsätta som vi har tränat hela försäsongen med det spel vi ska ha. Igår såg vi inte riktigt det spel vi vill spela eftersom gräset inte är tillräckligt bra, så vi får se hur Varbergs gräsmatta ser ut. Jag tror att vårt spel bara kommer bli bättre ju längre serien lider, avslutar Zoran Jovanovic.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 31 mars, 2019
Kategori: A-lag