Fotograf: Björn Sandberg

Lördagens fotbollsfest där Trelleborgs FFs herrar kryssade i premiären av Superettan mot GAIS fortsatte på söndagen - när damerna vann mot LB07 i en träningsmatch. Slutresultatet landade på 2-1 till TFF.

Något som inte riktigt fortsatte däremot var det fina vädret lördagen bjöd på - även om solen tittade fram. Från försommarvarmt till närmast vinterlika väderförhållande på konstgräset.

Alla målen kom under första halvlek - precis som i gårdagens match. Målen för Trelleborgs FF gjordes av Annelie Nilsson och en småskadad Viktoria Persson. Viktoria som om hon varit frisk antagligen gjort några mål till.

Andra halvlek var mållös - men saknade inte målchanser. Bland annat gjorde Emy Alerskans i TFF-målet några fina ingripande.

2-1, seger och den fjärde raka. En väl genomförd match av damerna.

- Jo, men det var det. Tyvärr fick Viktoria Persson en känning och det är inte riktigt bra. Jag tror att om hon varit frisk så hade hon gjort något mål till och det syntes när hon tog avsluten, säger Hans Malmgren efter matchen.

- I det stora hela är det en bra genomförd match av spelarna. Vi har snackat mycket i veckan om att vi måste våga spela via vårt centrala mittfält och det gör vi riktigt bra idag.

LB07 kom till match där de flesta var U-lagsspelare, dock var där några riktigt duktiga tjejer med. Några som spelat Allsvensk fotboll och ungdomslandslag.

- De har sitt genrep med A-laget idag också, men där är en 3-4 riktigt bra spelare med idag. Saga Ollerstam och Minda Forsblom bland annat.

Vinden ställde till det förra helgen för damerna mot Halmstads BK, men - det var ingenting jämfört med söndagens möte mot LB07. Bollen stannade allt som oftast i luften och spelade spelarna spratt på konstgräset.

- Sen ställer ju vinden till det här - det kan man lugnt påstå. Den spelar spelarna spratt emellanåt. Tyvärr får vi ju aldrig spela när det är vindstilla här. Hade kanske varit annorlunda om vi lirat igår istället för herrarna.

- Men nu är det som det är och det är bara att rätta in sig. Det viktiga i det här är ju att ta med vinnarmentaliteten. Nu är det fjärde raka, men vi har match imorgon igen.

Redan imorgon (måndag), fortsätter Trelleborgs FFs damer att försäsongsspela - då borta mot FC Staffanstorp.

- Vi har ju en del som inte har spelat idag som ska vara med imorgon. En del andra som ska spela 90 minuter imorgon - tanken är att vi ska lufta så många som möjligt innan serien startar. Imorgon har vi FC Staffanstorp och sen genrepar vi mot FC Rosengård nästa helg på riktigt gräs.

Se hela damernas spelschema här.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 31 mars, 2019
Kategori: A-lag