Fotograf: Björn Sandberg

Så var den över - premiären i Superettan 2019. Matchen mot GAIS slutade oavgjort - 2-2. Målskyttarna för Trelleborgs FF var Zoran Jovanovic och Felix Hörberg.

- Två lag som fick vars en poäng med sig i starten, nu kör vi vidare därifrån, sade TFFs manager Peter Swärdh på presskonferensen efter matchen.

Det var bäddat för fotbollsfest på Vångavallen - lördag, strålande fint väder och premiär. Det blev fest, fotbollsfest och målfest i första halvlek.

GAIS tog tidigt ledningen i matchen. Ett inlägg från höger som nickades mot mål räddades av Philip Mårtensson i TFF-målet - men returen hamnade hos en GAISare och det stod 0-1 på resultattavlan redan efter fem minuter.

Kvitteringen lät inte dröja på sig allt för länge och det var ett konstnummer av TFFs store lille trollkarl Zoran Jovanovic. Ett klassmål där han typ konstsparkade bollen bakom huvudet i en båge över Marko Johansson i GAIS-målet. Ett klassnummer av Zoran som även gjorde årets första mål förra säsongen - då mot IFK Göteborg.

Efter kvitteringen tog hemmalaget Trelleborgs FF över och ledningsmålet skulle komma. Salif Camara Jönsson passade fram till Felix Hörberg som fri med Marko Johansson sköt in bollen retfullt enkelt - 2-1 och stor glädje bland de 2054 i publiken.

Dock skulle GAIS kvittera bara någon minut senare genom Nikola Asceric. 2-2 stod sig in i paus, 2-2 skulle då också bli slutresultatet.

Matchen hade kunnat sluta på vilket håll som helst men slutade oavgjort. Anton Tideman hade ett tungt skott på mål precis i slutskedet - men Marko Johansson räddade.

- Vi har för första gången på länge tagit med oss en bra 90-minuters prestation. Det kändes och syntes på våra spelare idag att det var tävling på ett annat sätt än vad det varit på försäsongen. Vilket jag hade förväntat mig naturligtvis, men man är alltid sådär hur mycket ska man färgas över att vi inte riktigt har presterat på slutet.

- Vi lyckades väl i ytterzonerna vid ett antal tillfällen, vilket är viktigt för oss. Det gjorde också att vi kunde skapa de möjligheterna som vi gjorde. Olyckligtvis var GAIS starka där också, de fick till en del inläggsspel och vi hanterade inte riktigt det i straffområdet som vi hade förväntat oss tillräckligt bra.

Premiären är spelad, 2-2 var nog ett rättvist resultat med tanke på hur matchen gestaltade sig.

- Men det är så. Rättvist? Ja, det tycker jag. Jag var inte riktigt nöjd med varken inledningen eller minuterna de hade bättre kontroll i andra halvlek. Jag tycker inte vi kommer ur det där, 60-75 eller 80e minuten så tycker jag att de har bättre kontroll. Vi lyckas väl försvara vårt straffområde bättre än i första halvlek - men hade förväntat mig att vi skulle kanske kunna ha lite mer anfallsspel i den perioden.

Till sist fick båda lagens tränare frågan om de var nöjda med en poäng. GAIS tränare Bosko Orovic var såklart den som var mest nöjd med resultatet.

- Väldigt nöjd. Hade någon gett mig en poäng innan vi kommit till Trelleborg, som är en tuff bortamatch - hade jag tagit den direkt. Men, det är klart jag är nöjd, finns inte riktigt något att diskutera. Ett rättvist resultat, jag tror inte många andra lag kommer ta så mycket poäng här nere, sade GAIS-tränaren Bosko Orovic.

- I grunden ska vi som hemmalag aldrig vara nöjda med en poäng. Det tycker jag inte och den mentaliteten måste vi ha alltid. Samtidigt så tittar man på matchen i efterhand så fanns det ju definitivt chanser för oss att vinna med ett mål - men också för GAIS. Jag känner att det var ett rättvist resultat och båda lagen är nöjda med sista tio minuterna, avslutade TFFs manager Peter Swärdh.

Nästa match i Superettan är borta mot Varbergs BoIS FC på Påskbergsvallen. True Blues anordnar resa dit - läs mer här.

Startuppställning:

Philip Mårtensson - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman - Felix Hörberg (ut 76), Sebastian Ohlsson (ut 71), Robin Nilsson, Oscar Johansson (ut 62) - Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Andreas Larsen, Albin Nilsson, Erik Andersson (in 71), Nebiyou Perry (in 76), Isak Jönsson, Noah Christoffersson, Mattias Håkansson (in 62).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 30 mars, 2019
Kategori: A-lag