Fotograf: Björn Sandberg

Så är det då äntligen äntligen dags!

Premiär i Superettan 2019, hemma på Vångavallen mot GAIS. 16:00 är det avspark på Vångavallens fina gräsmatta, portarna öppnas en timme före avspark.

- Det är både spännande och roligt att Superettan äntligen drar igång, säger TFFs manager Peter Swärdh inför premiären.

- Skönt att det drar igång. Vi har har kämpat en lång försäsong, men det är seriespelet alla spelare, ledare och fans längtar efter.

Efter en lång försäsong med blandade resultat så är det dags för premiär. Förra helgens missräkning mot Torns IF (1-2) har man skakat av sig och har lagt allt fokus på premiärmatchen i veckan.

- Vi har tränat bra i veckan. Vi har haft bra samtal i gruppen om matchen. Samtal om hur vi ska gå in i ligan för att få bra resultat. Efter det så har vi bara fokuserat på GAIS och hur vi ska hantera den matchen.

Premiärmotståndarna är GAIS från Göteborg, blir en spännande utmaning som gjort bra ifrån sig i både Svenska Cupen och övriga träningsmatcher. Genrepet vann de mot Allsvenska BK Häcken med 2-1.

- Det finns många bra lag i Superettan, många lag som kan prestera bra - GAIS är ett av dem. De hade ett bra cupspel och ett bra genrep mot BK Häcken.

- Det är såklart alltid skönt att gå in tidigt med bra prestationer och resultat. Men det ska spelas många matcher i en lång serie. Imorgon gäller det att ha fullt fokus på GAIS-matchen, sen har vi ny match nästa vecka och då fokuserar vi på det.

16:00 sparkas alltså Superettan 2019 igång på Vångavallen i Trelleborg. Tillsammans skapar vi fotbollsfest.

- Vi ser fram emot det, hoppas det kommer mycket folk till Vångavallen!

Jasmin Sudic är borta från spel sedan tidigare och blir borta ett tag till. André Reinholdsson missar matchen pågrund av en vad som krånglar för honom, men beräknas vara tillbaka snart.

Dennis Antwi, som blev klar förra helgen, är spelklar. Dock hindrar några papper om arbetstillstånd honom från spel på lördagen. Men de väntas bli klara i dagarna.

Andreas Beck Larsen, målvakt, blev klar i veckan - han finns dock med i truppen.

För dig som ska besöka Vångavallen imorgon så finns det viktig information som du bör läsa igenom - här.

Köp gärna din biljett INNAN du kommer till Vångavallen, då det blir smidigare så för alla som ska dit. Gör det här.

Du har väl inte missat vårt nya inslag ’’Hasses hörna’’ ? I premiäravsnittet så gästas Hasse Mattisson av Salif Camara Jönsson och Kristian Haynes. Du hittar inslaget här.

Intressant att notera är att målvakt för GAIS är Marko Johansson, som är ett väldigt bekant ansikte på Vångavallen.

Trupp:

Philip Mårtensson, Andreas Beck Larsen, Albin Nilsson, Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Nebiyou Perry, Salif Camara Jönsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 29 mars, 2019
Kategori: A-lag