Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer tog tredje raka segern på försäsongen på söndagen. Detta efter att man besegrat Halmstads BKs damer på ett vårlikt Vångavallen. Matchen slutade med seger 3-2 där Elin Engbe stod för två nya mål och Julia Larsson ett.

Trots seger 3-2 så såg det inte ut att bli bra alls innan paus. Halmstads BK tog ledningen med både 1-0 och 2-0, Julia Larsson reducerade dock precis innan paus.

- Första trettio minuterna är vi absolut inte nöjda med. Vi går inte dit och är inte närvarande och det som varit så bra de senaste matcherna - attitydsmässigt och inställningsmässigt. Det fanns iallafall inte de första trettio minuterna idag, tycker jag, säger Hans Malmgren direkt efter slutsignalen.

- Vi gick igenom i paus att vi skulle bli mer rejäla i just det spelet. Att det var för snålt.

Andra halvlek blev lite bättre och efter lite snack och omkastningar i uppställningen kunde Elin Engbe göra 2-2 och 3-2.

- I andra gick vi upp och stängde till lite mer och då såg vi direkt att de fick problem, när de tvingades sätta igång nerifrån. I första halvlek fick vi inget direkt djupledsspel, men vi satte upp Elin Engbe längst fram och då fick vi det.

Unge Elin Engbe fortsätter att göra mål i TFF-tröjan och efter matchen fick hon stort beröm.

- Hon fortsätter att producera, vilket är jättebra - det syns att hon får självförtroende. När hon får sina lägen är hon säker.

- Viktoria Persson var lite småskadad och Josefine Svensson sjuk, så att de vi hade tänkt skulle gå i djupled var borta bägge två. Vi ville egentligen inte flytta på Elin Engbe för hon har gjort det jävligt bra på sin kant. Men det kändes som ett tvång, men det blev bra.

Det var vårlikt på Vångavallen, men vinden var emellanåt jobbig eller till och med riktigt jobbig och det märktes att den ställde till med problem - för båda lagen.

- Jag tror att vinden ställer till det rätt så mycket. Vi får mer nytta av vinden i andra halvlek dock, lättare att sätta upp bollen bakom backlinjen som bromsades upp i första. Samtidigt så ska vi kunna hantera det, men vi var för orörliga på mittfältet och slarviga.

Efter en knackig start har TFF damerna kommit igång på riktigt. Segern mot Halmstads BK på söndagen var alltså den tredje i rad.

Om en vecka blir det en ny härlig match då LB07 kommer på besök.

- Vi tränar måndag, tisdag och torsdag. Sen blir det match igen mot LB07 till helgen - en ny härlig värdemätare.

Se TFF-damernas spelschema annars här.

Halmstads BKs damer spelar annars 2019 i Division 2 Sydvästra Götaland. Trelleborgs FFs damer som bekant i Division 1 Södra Götaland.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 24 mars, 2019
Kategori: A-lag