Fotograf: Björn Sandberg

Felix Hörberg gjorde sitt första mål för i år, men det hjälpte föga när TFF föll med 1-2 under lördagen. Division ett-laget Torn var strået vassare och gav TFF ett tråkigt resultat i genrepet.

- Jag tycker ändå att vi skapar ganska mycket i början. Vi rullar på bra men det är för mycket handbollsspel fram och tillbaka, från kant till kant, säger Hörberg när han summerar insatsen direkt efter matchslut.

- Vi går ner oss ju längre matchen går, och slarvar i sista tredjedelen. I passningen innan den avgörande är det alldeles för mycket slarv.

Felix Hörberg, som satte stort avtryck under sitt allsvenska debutår ifjol, har fått gott om speltid under försäsongen. Målen har dock uteblivit – fram till igår. Målet i minut 31 innebar 1-0 till hemmalaget.

- Det är skönt att få göra ett mål veckan före seriepremiären, men jag tänker inte så mycket på det, säger Hörberg. Jag kollar mitt spel överlag, på helheten liksom. Men det är så klart skönt att få göra mål, så det är absolut ett plus inför premiären.

Det var Zoran Jovanovic som fick bollen rättvänd och skickligt hittade Felix Hörberg i djupled. Hörberg avslutade snyggt med en chipp över målvakten.

Har du haft i bakhuvudet att du inte gjort mål?
- Inte riktigt. Det är inte så att jag gått in till matcherna och tänkt att, fan idag måste jag göra mål. Det har inte varit på den nivån. Det är inte nu jag ska göra mål, det är inte nu man ska vara som bäst. Nu fick jag göra ett idag, och det tycker jag absolut är kul, men jag sparar resten till serien.

TFF kan nu summera försäsongen och blicka framåt mot lördagens premiär på Vångavallen. Åtta träningsmatcher har avverkats sedan januari, och resultaten har varit av blandad karaktär. Hörberg hade så klart hoppats på en avslutande seger i gårdagens genrep.

- Det är kul att få med sig en skön känsla in till seriepremiären, men vi ska göra en bra säsong ändå. Vi ska kolla på matchen i efterhand och se vad vi kan göra bättre. Det är klart det är tråkigt att vi inte fick med oss en vinst till GAIS.

Vad behöver ni höja för att lyckas bättre mot GAIS?
- Vi får höja det jag snackade om, att vi är för slarviga i sista tredjedelen. När vi slår de avgörande passningarna så är vi för slarviga. Vi måste stöka bort det slarviga. Annars tycker jag det är bra. Vi jobbar på bra och så vidare, men det är den sista tredjedelen vi måste bli lite bättre i.

Är du taggad inför premiären?
- Så klart, jag är jättetaggad. Jag kan inte vara något annat, avslutar Felix Hörberg.

Premiären mot GAIS i Superettan äger rum på lördag kl 16:00 på Vångavallen. Om du inte redan har köpt din biljett, så gör det här.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 mars, 2019
Kategori: A-lag