Fotograf: Björn Sandberg

Ett säkert vårtecken är att U21 drar igång. På tisdagseftermiddagen/kvällen tog Trelleborgs FF U21 emot IFK Värnamos dito i premiären.

Matchen som spelades i härlig vårsol (iallafall i första halvlek) slutade 5-0 till hemmalaget. Följ U21-serien här. 

Målskyttar för Trelleborgs FF:

Noah Christoffersson X2, Nebiyou Perry, Mattias Håkansson, Anton Jörgensen Svensson.

- Jag tycker att vi gör en bra match, säger Kristian Haynes efter matchen som tillsammans med Magnus Andersson är ansvarig för U21.

- Sammansättningen av laget idag är en stomme från A-laget men även komplement från U19. Alla i truppen fick speltid.

Trelleborgs FF startade med en stark startelva mot ett ungt IFK Värnamo.

Hemmalaget visade upp stora kvaliteter framåt och hade redan efter 15 minuter - en 3-0-ledning. 3-0-ledningen höll sig till paus.

I början av andra halvlek så hade Trelleborgs FF en sämre period , men efter ett tag och efter några byten vaknade man till liv igen.

3-0 blev till slut både 4-0 och 5-0.

- Utifrån det att vi inte varit ihopa innan, ingen vanlig träningsgrupp så blir det lite sådär - sen hade vi en testspelare också. Det försvårar vissa saker, men jag tycker ändå att vi tar tag i matchen och vi har 3-0 inom 15 minuter. Matchen är avgjord redan där, sen önskar jag i förlängningen att vi kan vara än mer professionella i det läget att vi inte faller tillbaka.

- Det kommer ganska naturligt en period som är lite sämre, starten av andra halvlek är också lite sämre. Tar tag i det och gör 4-0 och 5-0 i andra halvlek. 

Nebiyou Perry som gjorde sin allra första match i TFF-tröjan stod för ett mål i matchen, dessutom var han inblandad i mycket framåt. Läs förresten intervju med Nebiyou från i måndags här.

- Nebiyou har stora individuella kvaliteter, spets framåt. Hal, svår att ta bollen ifrån. Stark en mot en och producerar ett mål och är inblandad i många fina situationer. Så, det är en väldigt intressant spelare som vi är väldigt glada att vi knutit till oss.

Noah Christoffersson gjorde två mål i matchen och hade bud på fler, de andra målen gjordes av Anton Jörgensen Svensson och Mattias Håkansson.

På planen fanns även en testspelare, Dennis Antwi och spelade ungefär en timme.

Startuppställning:

Merlin Nuhanovic - Hugo Andersson, Melvin Mattisson, Timoty Axelsson, Albin Nilsson - Mattias Håkansson, Jacob Christiansen, Haris Brkic, Nebiyou Perry - Noah Christoffersson, Dennis Antwi.

Avbytare:

Simon Jamett Menjivar, Alfred Andersson, Anton Jörgensen Svensson, Marko Spajic, Måns Ingvarsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 mars, 2019
Kategori: A-lag