Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF har fått upp farten efter en trög start på försäsongen. Under lördagen vann damlaget sin andra raka träningsmatch efter 4-1 borta mot Hammenhög. Storsegern mot seriekonkurrenten får ses som ett bra kvitto inför premiären om en knapp månad.

- Det är väl en bra värdemätare när vi möter seriekonkurrenter och märker att vi är med, säger koordinatorn Johan Bauer. Vår matchplan fungerar, vi gör mål och vi släpper till lite.

Hammenhög tog förvisso ledningen i matchen, men sedan var det TFF för hela slanten. Precis som förra veckan handlade offensiven väldigt mycket om den formstarka duon Elin Engbe och Viktoria Persson. Engbe satte både ettan och tvåan, spelade fram Viktoria Persson till trean, innan Jonna Hansson punkterade matchen till 4-1 i slutet. Nämnda Viktoria Persson var inblandad i samtliga mål.

TFF har valt att ligga lägre med försvaret och spela mer på omställningar den senaste tiden, och det är ett spelsätt om Bauer menar passar truppen väl eftersom den består av många snabba spelare.

- Vi har hittat en idé som passar gruppen. Vi är bra tränade och det märks, för vi orkar ställa om från försvar till anfall även när klockan går upp mot 75 minuter, säger Bauer och fortsätter.

- Gruppen börjar hitta varandra. Igår startade vi med fyra nya spelare, och vi satte in två andra nya i halvlek. Det tar lite tid innan alla lär känna vandra, men vi har något spännande på gång, tycker jag.

Nästa träningsmatch äger rum om en vecka då Halmstads BK gästar Vångavallen. Det blir första hemmamatchen på två månader för TFF-damerna.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 mars, 2019
Kategori: A-lag