Under tisdagen genomförde vi tillsammans med Arbetsförmedlingen och Trelleborgs kommun vår första Karriärdag. Dagen där arbetslösa människor i regionen fick träffa potentiella arbetsgivare lockade 40 arbetssökande.

- Jag känner mig otroligt glad och stolt över den här dagen där vi skapat möjligheter för både arbetssökande och arbetsgivare att mötas på ett lite annorlunda sätt, säger Kristian Haynes, ansvarig för Trelleborgs FF:s ”En Kraft i Samhället”.

Karriärdagen inleddes med en minimässa där deltagarna fick mingla med de potentiella arbetsgivarna från totalt tio företag som var på plats. Därefter var det en gemensam lunch innan alla medverkande mixades ihop i olika fotbollslag för att spela en turnering tillsammans.

– Det här var verkligen ett bra sätt att lära känna arbetssökande. Dels att träffas under en hel dag, dels att få chans att se de sökande under mer avslappnande former. Genom fotbollsdelen fick man också se kommunikation och interaktion på ett helt annat sätt än via en traditionell anställningsintervju, säger Ditte Fagerlund från Visit Trelleborgs som var ett av de företag som deltog under dagen.

– Det har märkts att det varit givande för alla här idag, säger Kristian Haynes.Karin Heri, Nationell Samordnare Sysselsättning på Svensk Elitfotboll, fanns på plats under Karriärdagen och imponerades över hur snabbt vi lyckats arrangera en Karriärdag.

– Det har gått väldigt snabbt med tanke på att klubben skrev på sitt avtal med Arbetsförmedlingen och kommunen i höstas. Trelleborgs FF är duktiga på sin ort med att anordna nätverksträffar. Det här är en annan variant av det. De har gjort något de är bra på, säger Karin och fortsätter.

– Det är kul att sa att alla parter verkligen jobbar tillsammans med det här. Dels ligan och klubben men också klubben, Arbetsförmedlingen och kommunen. Alla utifrån olika perspektiv, men med samma mål. Det är det som är hela grejen med samverkan.

Medverkande företag var: Adecco, Tre-Mek, Visit Trelleborg, Reppu Svets & Montage, Manpower, Stena Line, Stoby Måleri, Securitas, Sibylla och MIAB.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 14 mars, 2019
Kategori: A-lag