Fotograf: Christer Thorell

På ett kallt och blåsigt Vångavallen spelade Trelleborgs FF träningsmatch mot Lunds BK på onsdagskvällen. Matchen slutade 1-1 efter att Lunds BK tagit ledningen och Robin Nilsson kvitterat för hemmalaget i andra halvlek.

- Jag förväntar mig att vi ska ha mer överskott i kvalitet, precision och effektivitet i matchen naturligtvis, säger TFFs manager Peter Swärdh direkt efter matchen.

- När vi inte har det så blir det en tuff match hela vägen in. Lunds BK gör det svårt för oss i många delar, men vi driver inte tempot tillräckligt mycket.

I första halvlek var det egentligen bara ett lag på banan, men Trelleborgs FF klarade inte att göra mål på de tiotal högoktaniga chanserna man hade. Flera gånger var man snubblande nära mål och det borde kanske varit ledningen med en, två eller kanske tre bollar för hemmalaget i paus.

- Vi är inte effektiva nog i de lägen som vi skapar oss med bra spel. Inte tillräckligt tydliga i det defensiva ansvaret när vi inte har boll tycker jag, framförallt när vi blir förbispelade så har vi en bit kvar att jobba på.

Trelleborgs FF och MFF-lånet Hugo Andersson hade en boll i mål efter hörna i andra halvlek - men målet blev avblåst.

Istället var det Lunds BK som skulle ta ledningen, 0-1. Målet var inte helt oförtjänt då Lunds BK gjorde det bra i andra halvlek. Det kom till efter en snabb omställning.

Robin Nilsson, som kom in i andra halvlek, kvitterade matchen med ca 20 minuter kvar. Den något ovana målskytten sköt utifrån längs med backen och in i mål.

Trelleborgs FF tryckte på mot slutet och hade chanser för ett vinnande mål, bland annat räddades en lobb från Zoran Jovanovic på mållinjen. Men, bollen ville inte in - matchen slutade 1-1.

- Det här är en process ända vägen till november, vi är inte helt klara den 30 mars - det är inget lag som är på plats till 100% då. Vi har absolut mycket kvar att jobba med, jag tycker att man ser linjerna - men inte kvaliteten.

Kan du hitta något positivt från dagens match?

- Tittar man på truppen som helhet så har vi bra kontinuitet i det hela. Speltid på ganska många spelare och det är bara Salif Camara Jönsson som är utanför idag tillsammans med Jasmin Sudic - som inte är disponibla för spel. En faktor att vi är i fysiskt bra i fas.

Men matchen slutade alltså kryss, 1-1, såklart en missräkning.

- Kvaliteten är för tunn och tempot i vårt spel är för tunt idag.

Nu återstår bara genrepet mot Torns IF den 23 mars, dock ska man klämma in en U21-match mot IFK Värnamo på tisdag nästa vecka.

Startuppställning:

Philip Mårtensson - Albin Nilsson, Hugo Andersson, Niklas Vesterberg, Anton Tideman - Erik Andersson, Sebastian Ohlsson - Felix Hörberg, Zoran Jovanovic, Mattias Håkansson - André Reinholdsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Jakob Glasberg, Isak Jönsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Oscar Johansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 13 mars, 2019
Kategori: A-lag