Fotograf: Björn Sandberg

Premiären i Superettan kommer allt närmare. Med lite mer än två veckor kvar till GAIS hemma så återstår det endast två träningsmatcher plus en U21-match för Trelleborgs FF.

På onsdagen kommer Lunds BK till Vångavallen för träningsmatch, en match som har avspark 18:00.

Efter fyra tuffa matcher mot Allsvenska lag och Silkeborg IF så är det alltså Division 1-laget Lunds BK som står för motståndet.

- Det är lite annat motstånd, men vi vet att Lunds BK är ett starkt division 1-lag, säger TFFs manager Peter Swärdh om morgondagens match.

- För oss handlar det mycket om att få till intensiteten och kvaliteten. Naturligtvis kan det bli en annan typ av matchbild och vi kanske kan bli mer bollförande. Att vi inte bara har bollen i laget utan också blir mer spetsiga runt motståndarnas straffområde. Få jobba lite högre upp i banan och få med fler spelare. För att kunna göra det så krävs det att vi har intensitet och tempo. Att vi verkligen är i matchen både försvarsmässigt och anfallsmässigt.

Läget i truppen är fortsatt bra. Salif Camara Jönsson, som kom till Trelleborgs FF från just Lunds BK, missar matchen. Han fick känning efter förra matchen mot IF Elfsborg och vilar. Annars är det bara Jasmin Sudic som saknas på grund av skada.

Nyförvärvet Nebyiou Perry kommer inte vara med i morgondagens match. Detsamma gäller högerbacken Hugo Andersson och Noah Christoffersson som alla tre kommer träna istället.

- Salif vilar imorgon, då han fick en liten känning i slutet av förra matchen. Men han är strax i träning igen, så det är ingen fara med honom. Sen rehabtränar fortfarande Jasmin Sudic, men i övrigt är alla andra friska.

Efter några tuffa matcher mot Allsvenska lag och Silkeborg IF så hoppas TFF på lite annan matchbild imorgon och förhoppningsvis - mer anfallsspel.

- För att spela bra anfallsspel så krävs det, dels att man är skicklig med bollen, men också måste vi försvara oss på ett bra sätt. Det är helheten, helheten är alltid viktig. Visst, vi har fått försvara oss relativt mycket i vissa matcher, men jag tycker ändå att i senaste matchen mot IF Elfsborg borta så växte vårt anfallsspel - i andra halvlek framförallt.

Efter morgondagens match så ska man möta IFK Värnamo i U21 på tisdag och Torns IF i genrepet innan premiären i Superettan.

Matchen Trelleborgs FF - Lunds BK, 18:00, Vångavallen.

Trupp:

Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Jakob Glasberg, Isak Jönsson, Anton Tideman, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, André Reinholdsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 12 mars, 2019
Kategori: A-lag