Fotograf: Björn Sandberg

Efter att ha lämnat flera försäsongsmatcher med besvikna miner var det så äntligen dags för en seger för TFF:s damer. Under lördagseftermiddagen besegrades Division ett-kollegan Eskilsminne rättvist på bortaplan med 3-2.

- Det här är helt klart ett steg i rätt riktning, konstaterar tränaren Hans Malmgren. Vi gjorde det på ett bra sätt idag, jag nöjd med rätt så mycket.

De stora segerorganisatörerna var Viktoria Persson och Elin Engbe. Den förstnämnda gjorde två mål assisterad av Engbe, och Engbe satte det sista TFF-målet efter assist från Persson.

TFF ledde med 2-0 nära inpå halvtidsvilan, men efter att hemmalaget skickat en frispark direkt i mål var det reducerat före paus. I början på andra halvlek tog Eskilsminne över matchen mer, men TFF låg fortsatt rätt i positionerna och i 65:e minuten ökade man på till 3-1. Helsingborgarna fick sedermera ytterligare en reducering, men nära 3-3 var det aldrig.

- Jag skulle säga att det var närmare fler TFF-mål, vi hade fler omställningslägen och fler chanser. På det stora hela var det en väldigt bra match både försvarsmässigt och omställningsmässigt, säger Malmgren och fortsätter.

- Vi valde att spela betydligt tajtare idag och backa hem, försvara från mitten och spela betydligt mer på omställningar.

TFF-truppen kan nu njuta av årets första seger i en vecka innan det är dags för ny match på lördag borta mot fjolårets Division ett-topplag Hammenhög.

- Det blir en bra värdemätare igen. Nu gäller det att kunna leverera två matcher på rad, skulle jag vilja säga, avslutar Hans Malmgren.

Hammenhög – Trelleborgs FF har avspark kl 14:00 på lördag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 mars, 2019
Kategori: A-lag