Fotograf: Björn Sandberg

För andra matchen i rad föll Trelleborgs FF sent mot Allsvenskt motstånd. I söndags mot Kalmar FF och på fredagen mot IF Elfsborg.

IF Elfsborg vann fredagens match efter att de gjort 2-1 precis när klockan tickat över till de 90.

Salif Camara Jönsson gjorde Trelleborgs FFs mål i matchen - som var ett riktigt kanonmål.

Trots förlusten så var det positiva känslor efter matchen, mycket tack vare en riktigt bra andra halvlek av gästande TFF.

- Trots förlusten så var det en positiv match idag. En positiv påverkan på det vi gör. Det såg bra ut anfallsmässigt, försvarsmässigt och helhetsmässigt i andra halvlek. Vi gick för segern i slutet på matchen - men blev straffade, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen.

- Vi visar att vi är ett lag som kan föra matcher och har en förmåga att kunna spela på det sätt vi vill. Vi gör en bra andra halvlek och är starka mot Allsvenska Elfsborg.

Per Frick gav hemmalaget IF Elfsborg ledningen efter 28 minuter. En misslyckad offsidefälla gjorde att Frick blev helt själv med Philip Mårtensson i TFF-målet. 1-0 till IF Elfsborg.

Trelleborgs FF och Salif Camara Jönsson kvitterade några minuter före paus och det var, som sagt, ett riktigt kanonmål.

Salif stänkte in bollen bakom Kevin Stuhr-Ellegaard på halvvolley - fint framspelad av Jakob Glasberg.

- Det är ett fint mål vi gör med Jakob Glasberg och Salif Camara Jönsson och ett bra förarbete, vi hoppas att vi ska kunna fortsätta spela så.

IF Elfsborg hade inte mindre än tre ramträffar i matchen, stolpe, ribba och stolpe igen.

Den sista gången resulterade det i en retur och 2-1-målet genom Stefan Ishizaki.

Precis innan det avgörande 2-1-målet skulle kanske Trelleborgs FF fått en straff efter att inhoppande André Reinholdsson blivit upphakad i motståndarnas straffområde.

- Vi var kanske nära att få en straff, André är igenom och blir upphakad, men han höll sig på benen. Sen får de en omställning som de gör mål på.

- Vi går från matchen med en positiv känsla ändå, där vi är försvarsmässigt bättre och är ett lag som ger oss själva chansen.

Trelleborgs FF har varit inne i en tuff period av träningsmatcher, mot Allsvenska lag och ett danskt. Redan på onsdag är det match igen - denna gången hemma på Vångavallen i Trelleborg.

- På onsdag möter vi Lunds BK hemma på Vångavallen. Avsparken är 18:00. Sen har vi genrepet mot Torns IF, men vi ska också klämma in ett U21-möte mot IFK Värnamo. Det har varit en period med några tuffa matcher i rad, vi ska försöka spetsa till formen nu.

Startuppställning:

Philip Mårtensson - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Albin Nilsson - Erik Andersson, Robin Nilsson - Felix Hörberg, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson - Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Hugo Andersson, Anton Tideman, Haris Brkic, Mattias Håkansson, André Reinholdsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 mars, 2019
Kategori: A-lag