Imorgon sätter sig TFF-truppen på bussen till Borås för att avverka årets sjätte träningsmatch. En av spelarna som finns med är som vanligt Isak Jönsson, som gjorde en bra insats senast mot Kalmar FF.

- Det kommer bli en svår match, men jag hoppas taktiken vi tränat på kommer visa sig, säger han. Vi har även förberett oss på deras formationer och taktik och sett klipp från deras matcher.

Hur har fokus varit på träningarna i veckan?
- Vi har mest fokuserat på försvarsspelet och att vara kompakta och jobba tillsammans, att få hela pressen rätt. Det handlar om att man inte ska pressa för sig själv, utan att vi jobbar som ett kollektiv.

Hur var känslan efter matchen mot Kalmar?
- Försvarsmässigt blev det jävligt svårt i och med att vi fick en utvisad efter 50 minuter, speciellt mot ett lag som Kalmar som pressade hårt, de pressade nästan ihjäl oss till slut. Det var tråkigt att det kom ett mål i slutet, men det speglade matchbilden. Överlag försvarade vi oss bra, så det är positivt.

Hur ska det bli att möta Deniz Hümmet imorgon?
- Det ska bli kul. Jag har inte snackat med honom sedan han gick dit, men det är en bra fotbollsspelare, så det kommer bli kul.

Ni möter många tuffa motståndare för närvarande?
- Det har varit mycket svårt motstånd nu på sistone, men jag tycker bara det härdar laget att ha såna matcher. Är vi förberedda på vad de erbjuder oss så kommer vi vara förberedda på vad Superettanklubbarna erbjuder oss.

Tär det inte på självförtroende när ni har förlorat mot dem?
- För min del tycker jag inte det. Jag tror det är bättre att ha såna här matcher än att möta ett Division ett-lag och vinna med större siffror. Här ser vi vad vi behöver förbättra för att komma upp på denna nivån igen, vilket är målet.

Ni är tre mittbackar som konkurrerar, hur ser du på konkurrensen er emellan?
- Det är ju väldigt jämnt. Om en underpresterar lite så tar de in den andra direkt, det blir liksom ingen skillnad.

Ni påminner mycket om varandra både vad gäller erfarenhet och ålder. Hur ser du på det?
- Jag tror inte det har jättestor betydelse åldersmässigt egentligen. Både jag och Hugo (Andersson) har spelat på allsvensk nivå, och Niklas (Vesterlund) har tränat med Köpenhamns A-lag, så vi har det i oss. Jag lirade förra säsongen med Alex (Blomqvist) och Lasse (Nielsen), så man har lärt sig hur det ska vara och hur man ska agera.

Hur har det varit för dig att vara med från starten på försäsongen i år?
- Det känns verkligen som att man är med från början och att man hör hemma i TFF. Förra året var det mer att man kom in i slutet när det redan gick lite sämre, men nu får man vara med från början och göra så att det blir en bra start och en hel bra säsong.

Vad vill du få för svar av matchen imorgon?
- Jag vill se att vi verkligen väljer var motståndarna ska spela genom att pressa bra, och att de visar vilka bitar vi fattas i vårt spel, så att vi kan förbättra det till vi möter GAIS den 30:e, avslutar Isak Jönsson.

IF Elfsborg – Trelleborgs FF har avspark kl 15:30 på fredagseftermiddagen. Läs mer inför matchen här.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 7 mars, 2019
Kategori: A-lag