Fotograf: Björn Sandberg

Egentligen skulle Trelleborgs FF möta Östers IF på fredagen. Men efter Östers IFs framgångar i Svenska Cupen fick Växjö bytas till IF Elfsborg och Borås. Redan 15:30 spelas matchen mot IF Elfsborg på fredagen - på Borås Arena.

- Där är en nivås skillnad mellan Östers IF och IF Elfsborg kan man säga, som det ska vara mellan ett lag i Superettan och ett lag i Allsvenskan. Även om de inte är det där självklara topplaget just nu som de har varit innan - så blir det en utmaning, säger TFFs manager Peter Swärdh inför matchen.

IF Elfsborg slutade tolva i Allsvenskan 2018 där deras stora problem var målskyttet. Det var endast TFF, IF Brommapojkarna och Kalmar FF som gjorde färre mål 2018. Inför 2019 har de satsat mycket på offensiva spelare, i form av bland annat Pawel Cibicki, Jonathan Levi - och såklart Deniz Hümmet som spelade i TFF 2018.

- Tittar man på pappret så är det ett individuellt spännande lag vi ska möta, med spännande värvningar offensivt bland annat. De har höjt den offensiva förmågan jämfört med förra året.

- Vi går in i matchen och jobbar vidare på vårt. Mot Kalmar FF var det en okej försvarssinsats som helhet, sen var de starkare. Vi var tillbakatryckta stora delar av matchen och mest efter utvisningen, men höll dem utanför oss. Mycket inlägg och skott utifrån. Vi måste jobba med passningsspelet en del.

- Det är ingen tvekan att vi vill ha ett annat bollinnehav imorgon. Ha högre tempo och bättre passningsspel.

Jasmin Sudic rehabtränar fortfarande och är inte tillgänglig för spel. En annan som också stannar hemma är danske Niklas Vesterlund.

- Niklas täckte ett skott med ansiktet i matchen mot Kalmar FF. Så han går igenom hjärntrappan nu, där man ska gå igenom olika steg. Men han mår bra nu så det är ingen fara, men han är inte tillgänglig imorgon - man ska vara väldigt försiktig med huvudskador.

Matchen IF Elfsborg - Trelleborgs FF har avspark redan 15:30 på Borås Arena på fredagen. Här på Trelleborgsff.se kan du läsa om matchen imorgon kväll.

Trupp:

Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Hugo Andersson, Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Anton Tideman, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 7 mars, 2019
Kategori: A-lag