Fotograf: Björn Sandberg

Det var fina förutsättningar med uppklarnande väder, men med något jobbig vind - när TFF gästade Kalmar FF på Gasten IP. Matchen skulle sluta med förlust 0-1 efter att Trelleborgs FF spelat med en man mindre i nästan en halvlek. Det efter att Hugo Andersson visats ut efter ett direkt rött kort.

- Vi fick utstå hårt tryck efter utvisningen och spelarna var ganska heroiska där. Fick en hel del inlägg mot oss, men skyddar målet bra och vi klarar det bra länge - men orkar inte till slut, säger TFFs manager Peter Swärdh efter matchen.

Väl i matchen hade Kalmar FF första läget - men lugne och trygge Philip Mårtensson i målet sprang ut och bröt.

Efter några Kalmardominanta minuter jobbade sig TFF in i det, men hittade inga bra lägen och det var något man hade svårt med under hela matchen.

TFF tvingades också till tidigt byte av Niklas Vesterlund efter att han täckt ett jätteskott från Romario med ansiktet. In kom då Isak Jönsson, som började inhoppet med att rädda på mållinjen.

Kalmar FF hade annars ett flertal bra lägen i första halvlek, men oftast blockades skotten av TFFare - eller så sköt de över eller utanför.

Tidigt i andra halvlek fick då MFF-lånet Hugo Andersson ett direkt rött kort efter en tuff tackling på mittplan.

Efter utvisningen dominerade Kalmar FF mer eller allt, både i bollinnehav och avslut. Trelleborgs FF försvarade sig dock väl och var nära att hålla 0-0 hela matchen ut.

Men på stopptid nickade Papa Diouf in 1-0 från nära håll.

- De gör sitt mål - som är ett fint inläggsmål. Finns väl någon rättvisa i resultatet.

- Efter första halvlek var vi missnöjda med hur det var framåt. Vi var individuellt dåliga, med många dåliga bolltapp och stillastående. Men vi kämpade mer för varandra idag i försvaret. Försvarsmässigt så var vi tätare idag än innan, vi låg närmare bollhållaren - men höll inte hela vägen.

Eftersom Östers IF gick vidare i Svenska Cupen så ställs matchen mot dem in på fredag i nästa vecka. Det jobbas för fullt för att få fram en ny motståndare.

Startuppställning:

Philip Mårtensson - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman - Sebastian Ohlsson, Erik Andersson - Felix Hörberg, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson - Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Isak Jönsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Mattias Håkansson, André Reinholdsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 3 mars, 2019
Kategori: A-lag