Fotograf: Björn Sandberg

TFF-damerna ställdes mot Division två-laget Södra Sandby på bortaplan under lördagseftermiddagen. Trots att gästerna avancerat till Division ett inför året var det hemmalaget som vann med 4-2.

- Vi måste se oss själva i spegeln och se till så att vi verkligen gör jobbet och gör det ordentligt, för det kan man inte påstå att vi gjorde idag, säger huvudtränaren Hans Malmgren. Vi gör sex byten, men det ska inte spela någon roll, för det är ett Division två-lag vi möter och vill man konkurrera i Division ett måste man visa betydligt bättre inställning än vad vi gör.

Trots att matchen till slut skulle visa sig bli en målrik tillställning så var det mållöst i paus. Malmgren säger att första 45 minuterna var ett riktigt bottennapp. Spelarna var obeslutsamma med boll och gick inte in i press. Efter halvtidsvilan kom TFF ut som ett betydligt bättre lag. 

Södra Sandby lyckades dock ta ledningen efter ett distansskott som touchade en TFF-spelare och ställde Emy Alerskans i mål. Viktoria Persson kvitterade för TFF innan hemmalaget på nytt tog ledningen. Efter en ny TFF-kvittering av Jonna Hansson stod matchen och vägde en stund, men efter två billiga hemmamål kunde Södra Sandby räkna hem segern.

- Vi väljer att spela lite annorlunda och det är några nya spelare in, och man kan inte förvänta sig att det ska sitta direkt. Men med tanke på hur det såg ut senast mot Hittarp (2-2) passningsmässigt så var detta två steg tillbaka. Vi slarvade otroligt mycket i passningsspelet idag, och det är något vi ska vara bra på.

Efter tre träningsmatcher har TFF spelat en oavgjord och förlorat två. Laget suktar fortsatt efter första segern för i år.

- För tjejerna som har gått och vunnit hela tiden innan blir detta något nytt. Nu gäller det att visa lite skalle och även för mig att locka fram det. Nu blir det en riktig värdemätare mot Eskilsminne borta, en seriekonkurrent som gick bra ifjol, så nu måste vi steppa upp, avslutar Hans Malmgren.

TFF möter Eskilsminne borta på lördag kl 14:00.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2 mars, 2019
Kategori: A-lag