Fotograf: Björn Sandberg

Försäsongen rullar vidare för Trelleborgs FFs herrar. På söndagen gästar man Kalmar FF på Gasten IP i Kalmar. Avsparken är klockan 14:00. Trelleborgs FF gjorde sista träningen innan matchen på fredagen. 

- Vi behöver flytta fram våra prestationer och på söndag möter vi ett bra Kalmar FF som haft ett tufft försäsongsschema, där de spelat många fysiska matcher. De har gjort ganska bra ifrån sig resultatmässigt faktiskt. De har dock använt sig av en stor trupp och kommer nog börja smala av den nu, säger TFFs manager Peter Swärdh inför matchen.

Trelleborgs FF började med två segrar mot IFK Värnamo (1-0) och Nykøping FC (2-1), men de två senaste träningsmatcherna har slutat med förluster mot Helsingborgs IF (1-3) och senast mot Silkeborg IF (1-4). På söndagen vill Peter Swärdh och hans mannar göra en bättre prestation.

- Vi vill verkligen förbättra vår prestation. Anfallsmässigt och försvarsmässigt. I det kollektiva försvarsarbetet men också i den individuella prestationen.

- Fyra mål senast är ju såklart för mycket och det är det jag menar lite med det kollektiva försvarsarbetet. Vi har annars inte gått mållösa från någon match hittills och vi känner oss kanske mer trygga där. Vi skapar chanser i varje match.

Läget i truppen är annars bra - eller till och med riktigt bra. Att ha så många spelare igång under försäsongen hör inte till vanligheterna.

Det är fortsatt bara Jasmin Sudic som rehabtränar. Högerbacken Hugo Andersson och Noah Christoffersson är båda friska och matchredo - men vilas mot Kalmar FF.

- Det är väldigt bra, vi har träffat rätt där. Filip Lundgårdh har planerat jättebra och Peter Andersson har också gjort ett gott jobb. De vet spelarnas historik, så vi har kunnat ge dem rätt belastning nu under försäsongen.

- Förutom Jasmin Sudic så är alla i träning just nu. Vi har en gynnsam kontinuitet - vi har bara haft några små skavanker hittills. Alla som är i träning hade antagligen klarat av att spela 90 minuter mot Kalmar, men vi kommer ge alla rätt nivå på belastning.

På fredagen blev det klart att unge Isak Jönsson förlänger med Trelleborgs FF. Läs om det här.

- Oerhört stark spelare och gjort stora framsteg på kort tid. Väldigt målmedveten kille.

Matchen Kalmar FF - Trelleborgs FF har avspark 14:00 på Gasten IP på söndagen. Är du på plats så ligger Gasten IP bara ett stenkast från Guldfågeln Arena i Kalmar. Är du inte på plats så visas matchen faktiskt på Barometern.se.

Glöm inte att följa Trelleborgs FF på Instagram, där Salif Camara Jönsson denna vecka är gästredaktör - se mer här.

Peter Swärdh var tränare i Kalmar FF mellan 2015 och 2017. 

Trupp:

Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Hugo Andersson, Jakob Glasberg, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Erik Andersson, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 1 mars, 2019
Kategori: A-lag