Fotograf: Björn Sandberg

Danska Silkeborg IF besegrade Trelleborgs FF på fredagseftermiddagen i sin hemmaborg JYSK Park.

Matchen slutade 4-1 till Silkeborg IF och Salif Camara Jönsson gjorde målet för Trelleborgs FF.

- Ett resultat är alltid ett resultat och någonstans är det alltid rättvist. Men vi var verkligen förtjänta av vårt mål och de första 30-35 minuterna var våra bästa hittills, säger Peter Swärdh efter matchen.

- Vi jobbade rätt i början, gjorde det mesta rätt. Men sen får de en straff och vi blir hårt straffade. Vi är speldominanta, skapar möjligheter för oss själva och gör det bra både offensivt och defensivt.

Det var en jämn första halvlek och TFF visade upp härligt tekniskt spel, men hemmalaget Silkeborg IF skulle gå till paus med ledning. Efter ett inlägg gick bollen på en TFF-arm och straff dömt. Straffen sattes säkert bakom en chanslös Philip Mårtensson i mål.

- Matchen svänger sedan i andra halvlek. Vi är slarviga, dåliga bollförluster och då får de gynnsamma lägen och kan göra mål på oss. De gör sina mål i andra halvlek i tätt följd där. Kollar man statistiskt sett så är det annars en jämn match i bollinnehav och avslut.

Trelleborgs FF var också bra i precis i början av andra halvlek och hade tidigt en boll i målramen.

Istället gjorde Silkeborg IF 2-0 efter en målvaktsretur. 3-0 kom på en riktigt dejlig frispark och kan nog klassas som drömmål. 4-0 några minuter senare var ett vackert kombinationsspel.

- Det ska ju såklart finnas en skillnad, de har serie nästa vecka - vi om en dryg månad. När de verkligen trycker ifrån syns det att de är närmare sin serie.

- De lyfte in en frispark snyggt, gjorde mål på straff och gjorde kontringsmål. Men vi borde gjort något bättre av situationerna.

Salif Camara Jönsson tröstmålade för Trelleborgs FF - men man var förtjänta av fler mål i matchen.

- Positivt att alla är friska när vi kliver av banan idag, det var en bra utmaning för oss idag. Man ska vara försiktig med att med att jämföra matcher på försäsongen. Vi är medvetna om att allt inte var bra och vi är inte nöjda med resultatet, men den kollektiva insatsen och helheten var bättre idag än mot HIF. Våra första 30-35 minuter var de bästa vi gjort hittills.

Hugo Andersson, det senaste tillskottet på lån från Malmö FF, gjorde sina första minuter i TFF-tröjan. Läs gärna intervju med Hugo här.

Nästa match är nästa söndag, den 3 mars - borta mot Allsvenska Kalmar FF. Matchen spelas på Gasten IP.

Startuppställning:

Philip Mårtensson - Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman - Sebastian Ohlsson, Haris Brkic - Felix Hörberg, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson - André Reinholdsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Robin Nilsson, Mattias Håkansson, Salif Camara Jönsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 februari, 2019
Kategori: A-lag