Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF fortsätter försäsongen med en sväng till det danska fastlandet. På fredagen möter man Silkeborg IF på bortaplan. Matchen är redan 14:00 och spelas på JYSK Park i Silkeborg.

- Silkeborg ligger på Jylland, det är väl en ungefär en eller en och en halv timmes bussfärd från Trelleborg, säger TFFs manager Peter Swärdh inför morgondagens träningsmatch.

Silkeborg IF spelar annars i den danska motsvarigheten till Superettan, där man ligger tvåa inför återuppstarten. Morgondagens match blir så deras genrep - eftersom de möter FC Roskilde nästa helg.

Precis som i de flesta andra danska lag så kryllar det med individuell skicklighet i Silkeborg IF. En spelare som man annars känner igen från Sverige är Shkodran Maholli, som spelat bland annat i Halmstads BK och Åtvidabergs FF - senast han spelade i Sverige var det dock i IK Sirius.

- Matchen blir deras genrep, så det är absolut ett bra motstånd imorgon. Vi har haft en bra mix av motståndare på försäsongen, det är en bra stegring i motståndet. De ligger annars tvåa i serien och siktar på att ta sig tillbaka till Superligan.

Trelleborgs FF kommer från en 1-3 förlust mot Helsingborgs IF. Där fanns en del positiva bitar och en del andra bitar i matchen som behövs jobbas på.

- Vi drar lärdom av vikten av ett kollektivt försvarsspel. Sen vann vi ju andra halvlek med 1-0, det tar vi med oss. Sen hade vi bra speluppbyggnad, men allt ska bli bättre. Vi jobbar på att bli bättre varje dag.

Efter morgondagens match så väntar Kalmar FF, Östers IF och Torns IF som motståndare på försäsongen. Dock har man just nu en lucka en helg i mars, något som man jobbar på för att fylla - men avvaktar lite vad som händer.

- Vi letar efter ett bra motstånd där, det händer saker i Svenska Cupen nu, så vi får se. Vi ska nog hitta oss något bra.

- Det man annars kan säga om morgondagens trupp är att den enda som egentligen är borta är Jasmin Sudic som rehabtränar. Men Erik Andersson kommer inte vara med imorgon eftersom han fick en smäll mot sitt knä i Helsingborgs-matchen. Han bör vara redo till nästa match igen.

Det nya MFF-lånet Hugo Andersson finns med i truppen. Samt är Albin Nilsson tillbaka efter sin sjukdom senast.

Matchen Silkeborg IF - Trelleborgs FF har avspark 14:00. Matchen verkar tyvärr inte visas på TV eller internet.

Trupp:

Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Albin Nilsson, Hugo Andersson, Jakob Glasberg, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Hugo Andersson, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 februari, 2019
Kategori: A-lag