Hugo Andersson är TFF:s senaste mittbacksförstärkning på lån från Malmö FF. Den 20-årige försvararen skrev i måndags på ett avtal för 2019, och nu hoppas han få kontinuerligt med speltid i Superettan för att etablera sig som seniorspelare på elitnivå.

- Det är roligt. Jag har redan kommit igång med träning med laget, men jag ser fram emot att komma igång med matcherna och så också, säger Andersson som hunnit med en veckas träning med sitt nya lag.

Hugo Andersson skrev i november på sitt första A-lagskontrakt med Malmö FF som sträcker sig till och med säsongen 2020. Med tanke på den hårda konkurrensen i MFF kändes det naturligt att undersöka möjligheterna för en utlåning.

- Det var väl upp till mig själv, hade jag inte velat hade jag inte behövt. Men jag tyckte för egen del att det kändes som det bästa för att ta nästa kliv i utvecklingen.

Hugo Andersson känner förtroende av TFF, och han är inspirerad att ta sig an möjligheten att fylla sitt register med värdefull matchning i landets näst högsta serie.

- Det blir ju liksom att bygga rutin och erfarenhet av det, för det är ju ändå seniormatchning. Jag ska försöka växa in i det och lära mig, så jag tycker bara det känns positivt.

Varför ville du representera just Trelleborgs FF?
- Jag pratade ju lite med Peter (Swärdh, manager) och han förklarade för mig hur de tänkte och hur de vill spela, och jag tyckte det lät intressant. Sen är det ju en ganska historisk klubb, så det kändes bara roligt att det fanns ett intresse där.

Hur är du som spelare?
- Jag är rätt så lugn med bollen och kan hantera lite press. Sen är jag ganska stor, så jag bidrar med lite på offensiva fasta situationer och även i huvudspelet i spelet övrigt. Jag försöker även styra mina lagkamrater och så.

Efter några träningspass med TFF-truppen känner Hugo Andersson att han blivit väldigt fint välkomnad av såväl spelare som ledare.

- Jag gillar själva känslan av man får av klubben, att det är ganska familjärt, berömmer han.

Även om det så klart är många nya bekantskaper för Hugo Andersson i laget, så känner han åtminstone några av spelarna sedan tidigare. Inte minst gamla Skurupsvännerna Isak Jönsson och Merlin Nuhanovic, som han gått i samma klass som ända upp till gymnasiet. Nu återförenas trion i TFF:s Superettanlag.

- Det är klart att jag har tänkt på det. Det är två killar jag känner väl, så det känns bara roligt.

En ny lagkamrat som han inte känner sedan tidigare, men som han däremot innehar ett identiskt namn som är Vellingesonen Hugo Andersson. Frågan är huruvida det kommer leda till kommunikationsproblem inom laget?

- Det var lite strul första dagen, skrattar Andersson. Jag vet inte vad Haynes (Kristian, assisterande tränare) kom fram till, men han började med att jag var Hugo den långe och den andre Hugo den lille.

Vad tror du om lagets möjligheter i Superettan i år?
- Jag tror de är goda att kunna slåss om en topplats. Det finns goda kvaliteter i laget och en hel del spelare som spelade i Allsvenskan förra året, så jag tror det finns goda möjligheter att vara med i toppen, avslutar TFF-förvärvet.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 februari, 2019
Kategori: A-lag