Fotograf: Björn Sandberg

Efter två vinster på försäsongen, mot IFK Värnamo och Nykøping FC kom första förlusten mot Allsvenska Helsingborgs IF på lördagen.

På ett fantastiskt soligt och fint Filborna IP vann hemmalaget Helsingborgs IF med 3-1.

Erik Andersson gjorde TFFs mål i andra halvlek.

Helsingborgs IF med landslagsspelare och gamla skyttekungar var det klart bättre laget i första halvlek och sprang iväg till ledning 3-0 innan paus.

- Vi är alldeles för passiva i första halvlek och kommer helt fel i vårt press-spel, kan man säga. Deras innermittfält får ha för mycket boll och spelvändningar, generellt sett så är vi ju fel i det och för långsamma i förflyttningar - inte tillräckligt kollektiva i de delarna, säger Peter Swärdh efter matchen.

- Så, vi hade stora problem försvarsmässigt i hela första halvlek egentligen.

- I första halvlek hade vi ändå en del anfallsintentioner som var okej, bra speluppbyggnad och kontringar och sådär. Men det har man inte så mycket för när man är så svaga i defensiven.

I andra halvlek fick bortalaget mer grepp och kom in mer i matchen. Bland annat byttes Sebastian Ohlsson in på mittfältet.

Man skulle också vinna andra halvlek efter att Erik Andersson reducerat till 3-1 efter ungefär timmen spelad.

Trelleborgs FF hade även en andra boll inne i mål. Efter fin upprullning av motståndarna lade Haris Brkic in bollen i mål - men blåstes av för offside. Vid det tillfället hade dock Helsingborgs IF redan hunnit slå av något på takten.

- I paus fick vi till en liten förändring, men framförallt fick vi till ett lag som förflyttade sig mycket snabbare utan boll - både i sidled och i djupled. Kunde stoppa dem i deras speluppbyggnad och kunde stoppa dem tidigare, mer spel på deras planhalva. Fick dem oorganiserade.

- Vi fick två fina mål, men det ena var offside tydligen. Men två goda intensioner. Plus att vi hade några halvmöjligheter - så andra halvlek var en mycket jämnare match. Så, något positivt tar vi med oss - men också en stor lärdom att inte spela försvarsspel som vi gjorde i början på matchen.

Matchen slutade 3-1 till Helsingborgs IF och första förlusten för året ett faktum.

- Alla faktorer i matchen är svåra att värdera, vi kan bara se till oss själva och vad vi gör. Vi ser att vi har mer att göra och det som har varit mest uppenbart är när vi får det här spelet mot oss så måste vi kunna försvara oss bättre. Så starka är inte HIF att de ska få kunna göra så lätta mål på oss.

Den provspelande målvakten Henrik Regitnig stod första halvlek. Han fick se tre bollar slinka förbi sig, men han var egentligen chanslös på alla tre och kunde inget göra.

- Det kunde han nog inte, han gjorde någon bra räddning, bra igångsättningar och bra med fötterna. Agerade lugnt och stabilt. Coachade laget på ett helt okej sätt, lägena har han svårt att styra över. Skulle man kolla på det i efterhand så skulle man nog se att han gör allt rätt på sina ingripande. Vi tar det därifrån.

Målskytten för Trelleborgs FF Erik Andersson gjorde sina första minuter på planen på lördagen. Av olika anledningar har han missat de två första matcherna. På lördagen krönte han sin insats med ett fint mål i andra halvlek.

- Skönt att Erik fick 60 minuter, han har av olika skäl inte kunnat spela de andra matcherna. Vi har sett i träningarna att han har varit stark och sett spelsugen ut. En skicklig spelare vi har, klarar av att försvara - klarar av att anfalla.

Nästa match är borta mot danska Silkeborg IF den 22 februari.

Startuppställning:

Henrik Regitnig - Jakob Glasberg, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman - Robin Nilsson, Erik Andersson - Oscar Johansson, Zoran Jovanovic, Felix Hörberg - André Reinholdsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Hugo Andersson, Timothy Axelsson, Sebastian Ohlsson, Haris Brkic, Mattias Håkansson, Salif Camara Jönsson, Noah Christoffersson, Marko Spajic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 16 februari, 2019
Kategori: A-lag