Fotograf: Björn Sandberg

Efter två vinster på försäsongen mot IFK Värnamo och Nykøping FC blir det en värdemätare på lördagen när Trelleborgs FF gästar - Allsvenska nykomlingen Helsingborgs IF. En match som har avspark 14:00 på Filborna IP i Helsingborg.

- Vi har tränat en vecka till och jobbat på våra saker. Oavsett vem vi möter så ska vi ta ett steg till imorgon. Öka kvaliteten i allt vi gör, öka farten, säger TFFs manager Peter Swärdh

Båda lagen är ännu så länge obesegrade på försäsongen. Helsingborgs IF kommer senast från en vinst mot Östers IF. Trelleborgs FF från en vinst mot danska Nykøping FC.

På pappret är nog Helsingborgs IF det svåraste motståndet hittills nu på försäsongen.

- Så är det nog, att det är det svåraste på pappret hittills, en härlig utmaning att spela mot ett lag som ska spela i Allsvenskan i år.

- De har spelat två oavgjorda och vunnit en match, de är stabila och har en intressant trupp med mycket rutin. Jag har inte riktigt bra koll på hur de spelar i detalj, mer på resultaten.

Där är forfarande många i träning och det är egentligen bara Jasmin Sudic som är i rehab. Albin Nilsson missar dock morgondagens match på grund av sjukdom.

Sebastian Ohlsson och Salif Camara Jönsson som tvingades gå av planen mot Nykøping FC blev inte värre skadade än att de båda finns med i truppen.

- Både Sebastian Ohlsson och Salif Camara Jönsson är med i truppen. Sebastians skada kanske såg ut som en knäskada från början men var egentligen bara en lårkaka. Salif kommer vi att känna efter lite med imorgon, vi riskerar ingenting.

Med i truppen finns också en kanadensisk målvakt för provspel. Henrik Regitnig, målvakt som spelat Collegefotboll kommer stå en halvlek imorgon.

- Vi har aktivt letat efter en målvakt, och så dök han upp. Han har varit med på träningarna i veckan, eftersom han håller till i Collegefotbollen är det bästa sättet att se honom.

Matchen Helsingborgs IF - Trelleborgs FF har avspark 14:00 på Filborna IP i Helsingborg. 

Trupp:

Henrik Regitnig, Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Hugo Andersson, Jakob Glasberg, Niklas Vesterlund, Isak Jönsson, Anton Tideman, Timothy Axelsson, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Erik Andersson, Haris Brkic, Felix Hörberg, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, André Reinholdsson, Salif Camara Jönsson, Noah Christoffersson, Marko Spajic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 februari, 2019
Kategori: A-lag