Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FFs damer spelade på lördagen sin första träningsmatch på försäsongen. En match mot seriekonkurrenten Dösjöbro IF, en match som slutade med förlust. Trelleborgs FF Dam - Dösjöbro IF, 2-4.

Det var annars ett Trelleborgs FF som sökte revansch efter en finalförlust mot just Dösjöbro i Nils Holgersson Cupen - men istället fick man en väckarklocka. Dösjöbro IF var klart bättre genom hela matchen och vann tyvärr ganska enkelt.

- Vi möter ett Division 1-lag som blev fyra ifjol. Vi får lite svar på vad som krävs i vår serie. Även om vi kanske är lite tyngre tränade än dem, men vårt passningsspel är horribelt idag, säger damernas huvudtränare Hans Malmgren efter matchen.

- Vi är inte på tårna, vi gör det jättesvårt för oss själva. I försvarsspelet är vi sent in. Där är inte jättemycket att ta med sig idag än att det är - en enorm väckarklocka.

Det var annars Trelleborgs FF och Caroline Williamsdotter som gjorde matchens första mål efter att hon nickat in en hörna.

Efter det var det Dösjöbro IF för hela slanten. Dösjöbro IF kom lätt förbi hemmalaget med sitt fina passningsspel.

1-0 blev till 1-2 innan paus. Efter pausen sprang gästerna iväg till 1-4 och hade mer än en träff i målramen. Matchen slutade 2-4 efter att Sally Le Grand snyggat till siffrorna i slutskedet av matchen.

- Vi bjuder på några av målen idag, 4-2 är kanske lite stora siffror - men vi är ju inte där alls i spelet så resultatet kvittar.

Förlusten i första träningsmatchen var inte vad damerna hade hoppats på. Dock som tur är - är det långt kvar till seriepremiären,

- Det ska inte vara för lätt, vi ska ha saker att jobba på. Nu fick vi lufta hela truppen. Vi får tugga vidare, inte mer med det. Vi ska ju vara klara i april.

Nästa match för Trelleborgs FFs damer är redan på onsdag mot Hittarps IK. Se spelschemat för damerna här.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 februari, 2019
Kategori: A-lag