Fotograf: Björn Sandberg

Två träningsmatcher - två vinster. Så ser Trelleborgs FFs försäsong ut så här långt. På lördagen besegrade man Nykøping FC med 2-1 hemma på Vångavallen.

Trelleborgs FFs mål gjordes av Zoran Jovanovic.

- Det var en match där bägge lagen hade väldigt bra sekvenser, framförallt anfallsmässigt, säger Peter Swärdh direkt efter matchen.

- Vi visar ändå att vi ligger bra framme fysiskt mot ett lag som är i fas och snart ska spela tävlingsmatcher.

Innan matchen var det bestämt att Mattias Håkansson bara skulle spela 20-25 minuter och skulle då bytas av. Ett byte som däremot inte var bestämt innan var det Salif Camara Jönsson tvingades göra redan efter 20 minuter. Med känningar i låret lämnade han plats åt André Reinholdsson.

Zoran Jovanovic gav Trelleborgs FF ledningen efter 39 minuter. Det var en målvaktsretur som Zoran petade in från nära håll.

Några minuter senare ordnade inhoppande André Reinholdsson en straff efter han kommit fri i motståndarnas straffområde. En straff Zoran Jovanovic tog - och satte i mål.

I andra halvlek reducerade Nykøping FC - men TFF skulle hålla undan och vinna sin andra raka träningsmatch.

- Tycker att vi hade problem mot dem inledningsvis i deras press och vi var lite för lätta att ta bollen ifrån felvända. Men när vi fick ordning på det så lyckas vi spela oss ur och fick fina anfall. Fina mål.

- I andra fick vi lite problem igen och de blir för mycket rättvända mot oss. Vi får sätta oss ner och titta vad det beror på. En del är organisation, en del är för lätta bollförluster. Vi måste våga spela och ha den speluppbyggnaden som vi vill ha och det får kosta litegrann ibland. Däremot sårar vi dem i slutet när vi kommer tillbaka starkt. Vi skapar en del halvchanser, men kommer inte riktigt fram till något riktigt bra läge.

Lördagens match var den första för flera stycken hemma på Vångavallen. Peter Swärdh sin första match. Likaså Jakob Glasberg, André Reinholdsson, Philip Mårtensson och det senaste tillskottet - Niklas Vesterlund.

- Niklas var väldigt bra positionsmässigt, snabb på plats och jobbade bra med Isak Jönsson. De har bara två träningar tillsammans. Snabbt marscherat såklart, men sen är han ju bra med boll. Rejäl i duellspelet. Extremt snabb för att vara innerback. Han räddar ett mål idag iallafall.

En annan som gjorde en bra match var inhoppande André Reinholdsson. Mot IFK Värnamo gjorde han matchens enda mål - mot Nykøping FC var han iallafall värd ett mål.

- Väldigt fina rörelser, löpte jättebra och var riktigt stark. Ett hot hela tiden.

Nu har Trelleborgs FF spelat mot IFK Värnamo (vinst 1-0) och Nykøping FC (vinst 2-1). Nästa lördag är det Allsvenskt motstånd i form av Helsingborgs IF.

- Nyttig match idag, där var tävlingsinstinkt i den och vi hanterar det på ett bra sätt. På lördag möter vi Helsingborgs IF på bortaplan.

Noterbart är att Mattias Håkansson spelade sin första fotbollsmatch på 11 månader på lördagen.

Alla som var med i truppen fick speltid i matchen.

Startuppställning:

Merlin Nuhanovic - Jakob Glasberg, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Albin Nilsson - Robin Nilsson, Sebastian Ohlsson - Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Felix Hörberg - Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Philip Mårtensson, Hugo Andersson, Anton Tideman, Haris Brkic, Oscar Johansson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 9 februari, 2019
Kategori: A-lag