Fotograf: Björn Sandberg

Det har gått ungefär två veckor sedan Trelleborgs FF bortabesegrade IFK Värnamo i - årets första träningsmatch. På lördagen är det dags igen - då danska Nykøping FC kommer på besök. Avsparken är 13:00 på Vångavallens fina konstgräsplan.

Efter vinst 1-0 mot IFK Värnamo i första träningsmatchen är det match nummer två imorgon. Alltså mot Nykøping FC som spelar i den danska motsvarigheten till Superettan.

- Känner kanske inte till dem helt i detalj, men det är alltid bra att möta danska lag på försäsongen. De ligger en månad före oss i träning ungefär då de har premiär i början på mars, säger Peter Swärdh inför matchen.

- Det är såklart positivt att möta olika lag, som håller olika nivå och har olika spelsätt. Att möta ett bra danskt lag ger utmaningar.

Det har annars hänt en del sedan förra matchen. Lasse Nielsen har hunnit lämna för Lyngby, samtidigt som Niklas Vesterlund kommit in. Sen har det varit - härliga träningsveckor på Vångavallen.

- Har gått ungefär två veckor sedan senaste matchen. Lasse Nielsen har hunnit lämna, men vi har fått in Niklas Vesterlund - som kommer vara med imorgon. Alla är i träning annars förutom Jasmin Sudic. Vi har haft några positiva träningsveckor.

- Vi vill se ett lag som är längre fram - både i intention och metod i offensiven och defensiven. Högre hastighet, tempo i allt. Se ett lag som vill flytta fram.

Missa inte att Trelleborgs FFs damer har träningsmatch innan herrarna på konstgräsplanen. De möter då Dösjöbro IF och avsparken är 10:30. Förhoppningsvis blir det en positiv TFF-dag på Vångavallen.

- Jättekul att båda lagen kickar igång på hemmaplan, avslutar Peter Swärdh.

Trelleborgs FF - Nykøping FC, 13:00, Vångavallens konstgräsplan.

Och glöm inte:

Trelleborgs FF Dam - Dösjöbro IF, 10:30, Vångavallens konstgräsplan.

Trupp:

Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Isak Jönsson, Niklas Vesterlund, Anton Tideman, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson, Mattias Håkansson, Felix Hörberg, Erik Andersson, Salif Camara Jönsson, André Reinholdsson, Noah Christoffersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 8 februari, 2019
Kategori: A-lag