Trelleborgs FF:s medlemmar röstade på måndagskvällen ja till styrelsens förslag om att starta ett investeringsbolag tillsammans med huvudsponsorn Mellby Gård. Beslutet togs vid föreningens ordinarie årsstämma. Förslaget, som presenterades under förra veckan, innebär förutom att investeringsbolaget startas också att Mellby Gård lämnar en utfästelse om att, över tid, tillföra 50 miljoner i bolaget. Detta utöver den ordinarie sponsringen till föreningen. 


Genom bolaget, där Trelleborgs FF blir delägare, ska elitsatsningen för herrlaget ökas ytterligare med målsättning att på sikt vara i topp 10 i Allsvenskan.

- Det känns otroligt roligt att nu kunna komma igång med satsningen som dels ska bidra till att öka möjligheten för Trelleborgs FF att långsiktigt konkurrera inom elitfotbollen men också till att skapa förutsättningar för klubben att över tid kunna bygga upp ett eget kapital vilket kommer att gynna hela föreningen och de satsningar vi gör på ungdomsverksamhet och damlag, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.

För att täcka generella omkostnader kommer en årlig summa att tillföras föreningen från bolaget samtidigt som klubben har möjlighet till tillskott vid satsningar. Vinstnettot som kommer från till exempel framtida spelarförsäljningar delas mellan Trelleborgs FF och investeringsbolaget. Aktierna i bolaget kommer ägas av Mellby Gård och Trelleborgs FF. Föreningen kommer att ha röstmajoritet (genom A-aktier), det vill säga 51% av rösterna i bolaget.

- Jag ser med stor tillförsikt på Trelleborgs FF:s framtid. En framtid då klubben nu kan göra reella satsningar och, för första gången, göra riktigt strategiska förvärv samtidigt som man fortfarande är i kontroll., säger Johan Andersson, VD för Mellby Gård.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 4 februari, 2019
Kategori: A-lag