Fotograf: Björn Sandberg

André Reinholdsson har fått en skön start i sin nya klubb. Under lördagen noterades han för matchens enda mål när TFF besegrade IFK Värnamo med uddamålet på Ljussevekas konstgräsplan.

- Jag tror att jag kan tala för de flesta forwards när jag säger att ett tidigt mål på säsongen, oavsett om det är träningsmatch eller säsong, är jävligt viktigt för självförtroendet, säger målskytten. Det känns jäkligt skönt. Även om det inte var det svåraste målet så var det ändå ett mål.

Ett vänsterinlägg från Anton Tideman touchade en Värnamospelares huvud, vilket resulterade i att bollen gick strax över målvakten, och där bakom fanns André Reinholdsson rätt placerad och knäade in bollen i mål. Matchuret stod på knappt 58 minuter.

- Det händer nog inte jätteofta att jag knäar in den, men det är ett mål också som sagt, konstaterar anfallaren med ett leende.

Anfallsförvärvet startade lördagens match på bänken, men bytte av Salif Camara Jönsson efter 45 minuter.

- Jag tycker att jag kom till rätt bra. Jag kom ner någon gång i banan också och fick känna på bollen, det är viktigt att få in touchen tidigt. Annars var det väl mest att försöka trycka ner backlinjen.

TFF premiärmötte igår IFK Värnamo för tredje året i följd, och liksom tidigare säsonger vann TFF rättvist.

- Det kändes bra. Jag tycker ändå Värnamo är ett bra spelande lag. Till slut fick de rätt bra press på oss, och det blev lite Hawaiispel tycker jag. Annars hade vi kontroll på det under större delar av matchen. Vi släpper till väldigt få chanser och skapar ändå en hel del chanser i första halvlek där det kunde ha stått både 1-0 och 2-0 till oss.

Vad tar ni med er från den här första matchen som lag?
- Svår fråga. Mitt intryck av den här truppen är att det är en stark trupp, och det är en trupp med en bra lagkänsla trots att det var en tuff förra säsong, och det tror jag är bra att ha med sig det inför säsongen också.

- Första intrycket var inte det jag väntade mig efter att ett lag åkt ur Allsvenskan. Det är alltid kul i omklädningsrummet, sen är det 110 procent ute på träningen, så det är en bra balans. Jag tror vi tar med oss det.

Hur vill du summera känslan av att vara igång?
- Det finns ett ord, och det är, fantastiskt. Det går knappt att beskriva. Jag har räknat ner dagarna till januari, så det känns otroligt skönt att vara igång.

Bara genom att titta på André Reinholdsson en timme efter slutsignalen ser man hur mycket han njuter av att vara tillbaka i elitfotbollen. Det är ett ständigt leende på läpparna och två ögon som lyser.

- Man kan inte låta bli att smajla när man gör mål heller, så det är lite svårt att hålla tillbaka, avslutar André Reinholdsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 26 januari, 2019
Kategori: A-lag