Fotograf: Björn Sandberg

Årets första träningsmatch är spelad och slutade med seger. Trelleborgs FF bortabesegrade IFK Värnamo med 1-0 där nyförvärvet André Reinholdsson gjorde matchens enda mål, André som hoppade in i andra halvlek.

- Där var perioder i matchen som var hyggligt bra, andra mindre bra. Det var lite darrigt emellanåt, men det var okej - en start iallafall, säger Peter Swärdh efter matchen.

Det var IFK Värnamo som annars var bäst de första 20 minuterna. Men efter det så dominerade Trelleborgs FF. Trots en bra forcering av IFK Värnamo i slutet så vann Trelleborgs FF med 1-0. Matchens enda mål gjordes av André Reinholdsson som höll sig framme.

- Vi spelade upp bollen via vänsterkanten och där Anton Tideman slår ett inlägg. Den går mot Zoran men touchar och André höll sig framme.

Förutom målet hade Trelleborgs FF några fina lägen för mål.

- Det som var bäst annars idag var det vi pratat om innan. Att starta vårt anfallsspel från målvakt och framåt så löser vi det bra. Vi lyckas spela förbi deras presspel även om vi blir lite raka. Vi lyckas göra bra bollvinster som gör att vi skapar fina lägen.

- Vi har inte hunnit så långt annars, så där är väldigt många saker som vi måste jobba mer på. Men det är en start iallafall.

I tidiga träningsmatcher brukar det vara mycket byten, så också i lördagens match på Ljusseveka konstgräsplan.

Det var bara Isak Jönsson i försvaret och Zoran Jovanovic på mitten som spelade hela matchen. Philip Mårtensson och Merlin Nuhanovic stod vars en halvlek.

Första träningsmatchen är nu klar. Nästa är inte förrän den 9 februari, hemma på Vångavallens fina konstgräs. Se spelschema här.

- Vi tränar hela nästa vecka, det vi kan säga är att vi kommer att spela en internmatch till nästa helg. En internmatch elva mot elva.

Trelleborgs FF startar 2019 som ett vinnande lag, även om det endast är efter årets första träningsmatch.

Startuppställning:

Philip Mårtensson - Hugo Andersson, Isak Jönsson, Lasse Nielsen, Anton Tideman - Sebastian Ohlsson, Haris Brkic - Felix Hörberg, Zoran Jovanovic, Oscar Johansson - Salif Camara Jönsson.

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Jakob Glasberg, Albin Nilsson, Timothy Axelsson, Jonathan Jakobsson, Robin Nilsson, Marco Spajic, Noah Christoffersson, André Reinholdsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 januari, 2019
Kategori: A-lag