Fotograf: Björn Sanberg

På lördagen kickar Trelleborgs FF igång 2019 på riktigt när man möter IFK Värnamo - i årets första träningsmatch. Matchen spelas på Ljusseveka konstgräsplan utanför Värnamo och har avspark 13:00.

- Min andra träningsvecka här nu, en vecka som avslutas med match, ska bli kul att komma igång, säger TFFs nye manager Peter Swärdh.

Första träningsmatchen för året, men det är också första matchen med Trelleborgs FF för Peter Swärdh.

- Vi vill ju verkligen komma igång och spela matcher - det är ju det som är det roligaste. I nuläget är det fullt fokus på att sätta det vi jobbat på i veckan. Hoppas på att kropparna redan är väckta, men vi vill komma igång.

- Resultaten är ju viktiga i fotboll och vi vill alltid vinna, men imorgon är det andra saker som går före. Viktigt att alla är friska när vi går av banan imorgon, viktigt att vi är där defensivt och anfallsmässigt. Vi ska sätta det vi jobbat på.

För ungefär ett år sedan möttes lagen på Vångavallen i 2018 års första träningsmatch. Den matchen slutade 3-1 till Trelleborgs FF, bland annat gjorde Noah Christoffersson ett av målen då. Läs gärna intervju med Noah här. De andra två målen gjordes av Zoran Jovanovic och Salif Camara Jönsson. Alla tre finns med i morgondagens träningsmatch.

Den som har bra minne kommer kanske annars ihåg senast Trelleborgs FF mötte IFK Värnamo på Ljusseveka. 2017s första träningsmatch och där gjorde Dino Islamovic två mål och Mattias Håkansson ett.

IFK Värnamo, precis som Trelleborgs FF, åkte ur sin serie 2018. Trelleborgs FF trillade ur Allsvenskan - samtidigt trillade IFK Värnamo ur Superettan efter kval. IFK Värnamo förlorade kvalet mot Syrianska FC och spelar 2019 i Division 1 Södra.

- Värnamo ligger bra till geografiskt, så många som vill spela här. Har tyvärr inte någon jättebra koll på IFK Värnamo just nu, men de kan ha tappat en del spelare. Men de brukar alltid vara bra att möta.

- Det man kan säga om morgondagens trupp är att vi kommer ta med oss några från U-19. De flesta eller alla kommer att spela några minuter, vi ska ge spelarna rätt fysisk belastning. Så det lär bli en del byten.

Matchen spelas på Ljusseveka konstgräsplan utanför Värnamo. Avsparken är 13:00.

- Det ska bli riktigt, riktigt, roligt att komma igång, avslutar Peter Swärdh.

Trupp:

Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic, Lasse Nielsen, Isak Jönsson, Jakob Glasberg, Albin Nilsson, Anton Tideman, Hugo Andersson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Haris Brkic, Felix Hörberg, Oscar Johansson, Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson, André Reinholdsson, Noah Christoffersson, Timothy Axelsson, Marco Spajic, Jonathan Jacobsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 25 januari, 2019
Kategori: A-lag