När trelleborgsff.se når André Reinholdsson över telefon under måndagskvällen ska han precis ge sig av till ett gym i hemstaden Bromölla för att ladda ett träningskort för 30 dagar. Om knappt en månad går flytten till Trelleborg, och nu gör han allt för att komma i bästa möjliga fysiska form till träningsstarten. Inspirationen är verkligen på topp. 

- Jag är fortfarande sjukt glad att jag har fått den här chansen att vara på denna nivå igen, säger Reinholdsson. Jag ser enormt mycket fram emot detta, jag bara räknar ner dagarna till januari nu. Det ska bli skitkul att flytta till en ny miljö, det blir ett nytt kapitel.

Åhus-födde André Reinholdsson var anfallstalangen som gjorde allsvensk debut med Mjällby AIF redan som 17-åring år 2013. Det var i den 71:a minuten i bortamötet med Halmstads BK som Reinholdsson bytte av en viss Mattias Håkansson, som han nu återförenas med i TFF.

Efter debuten i högsta serien blev det emellertid inte mycket mer speltid i Mjällbys A-lag. När anfallaren lämnade klubben efter säsongen 2016 kunde han blicka tillbaka på endast fyra inhopp sedan debuten mot HBK tre år tidigare. Reinholdsson valde att ta ett rejält kliv neråt i seriehierarkin när han skrev på för IFÖ Bromölla i Division tre inför 2017.

- Fullt ärligt så är det nog det bästa valet jag någonsin har gjort. Även om det har varit på lägre nivå så har jag utvecklats enormt mycket som fotbollsspelare. Jag har fått förtroende från tränaren och spelarna, och det har verkligen gett mig skitmycket.

Under årets säsong var IFÖ Bromölla nykomling i Division två, men det märktes inte på prestationen. Laget var nära att klättra ytterligare i seriesystemet, men missade chansen till kvalspel till Division ett på övertid i sista omgången. Reinholdsson var starkt bidragande till den starka säsongen med sina 16 mål på 22 matcher.

- Jag är en forward som är giftig och orädd i straffområdet. Jag kan agera både target- och djupledsspelare, är hyfsat snabb och har god teknik, säger 22-åringen när han ska beskriva sig själv som spelare.

För en dryg månad sedan provtränade Reinholdsson med TFF, och han spelade även en träningsmatch borta mot Malmö FF. TFF var nöjt med Reinholdsson och Reinholdsson var nöjd med TFF. I förra veckan attesterades ett treårskontrakt, vilket innebär att anfallaren är tillbaka i elitfotbollen efter några säsonger på lägre nivå.

- Just när jag gick ner och spelade Division tre så tänkte jag, kanske inte att det var kört, men jag kände att det var ett stort steg neråt om man vill nå elitfotbollen. Efter två år trodde jag ärligt talat inte att jag skulle vara där jag är nu.

Vad blir den största utmaningen med att ta steget upp igen?
- Jag vet om att det är tuff konkurrens och att jag får stångas med många bra spelare. Jag vet att det kommer bli tufft att få en startplats. Sen samtidigt finns konkurrens var du än kommer i fotbollsvärlden. Det skulle vara det i så fall som blir svårast, men jag ser det inte som en omöjlighet.

Vad betyder den erfarenhet som du har med dig från Mjällby?
- Tempot har jag varit med om innan, så det kommer inte vara några problem känner jag. Det sitter där, bara man får komma in i det när träningen kommer i januari så tar det inte så lång tid. Man vet om att det går snabbare, så man är förberedd mentalt på det sätter. Det gäller att vara vaksam och veta vad man ska göra innan man får bollen.

Nu dröjer det knappt en månad innan Andre Reinholdsson flyttar till Trelleborg och kör igång försäsongsträningen med sina nya lagkamrater den 14 januari. Den närmaste månaden får han hålla tillgodo med gymmet i Bromölla.

- Det blir hårdträning trots ledigheten. Jag är jävligt glad att få komma till Trelleborg, det ska bli jävligt kul och lärorikt, avslutar Reinholdsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 18 december, 2018
Kategori: A-lag