Fotograf: Björn Sandberg

Säsongen 2018 spolierades nästan helt på grund av skador för Albin Nilsson. Med ett nysignerat tvåårskontrakt med TFF tar ytterbacken nu kraft inför 2019.
- Jag hoppas jag kan vara fullt igång när vi börjar i januari, säger 25-åringen.

Albin Nilsson var en av spelarna som hade ett utgående kontrakt med Trelleborgs FF efter årets säsong. De senaste veckorna har han fört en dialog med klubben om en förlängning, och tidigare i veckan skrev han på för två nya år på Vångavallen.

- Det var väl egentligen inget svårt beslut, för jag har trivts jättebra i klubben hela tiden, säger Nilsson. Det var det som jag absolut ville, stanna kvar i TFF. Det var inte så mycket att fundera på.

Ytterbacken kom till TFF från Ängelholms FF inför säsongen 2017. Han var en bidragande orsak till att klubben återvände till Allsvenskan, efter bland annat ett rafflande kvalspel mot Jönköpings Södra, men i år har han mest varit skadad.

Det var redan på försäsongen som Albin Nilsson fick problem med en ljumskskada som höll honom borta från spel hela våren. I somras opererades han för att få bukt med problemen, vilket hjälpte till en början. Han var tillbaka i spel under sensommaren, men fick sedan problem med magmuskeln på ungefär samma område.

- Det har ju varit en tung säsong, minst sagt. Det känns som att jag har varit inne i gymmet hela säsongen, så det känns skönt att lägga det bakom sig och ta kraft inför 2019.

Albin Nilsson noterades för endast tre allsvenska framträdanden under 2018, och det allsvenska debutåret blev inte alls som han hade hoppats.

- Det känns ju så klart tråkigt när man har jobbat för det hela karriären egentligen och spelat oerhört många säsonger i Superettan, men så kan det vara. Nu känner jag mig ändå väldigt taggad på att få till ett bra 2019 både för mig personligen men framför allt för laget. Jag känner mig väldigt motiverad för det, men det är klart att jag gärna hade gjort en hel säsong i Allsvenskan.

- Men just nu bryr jag mig inte så mycket om ifall det är Allsvenskan eller Superettan, utan jag vill bara spela fotboll igen. Det är väl den känslan som infunnit sig.

Senast Albin Nilsson var i full träning var inför mötet med Kalmar FF borta i slutet på oktober, men nu är han på gång igen.

- Just nu känns det väldigt bra, det känns bättre än vad det har gjort på hela säsongen. Jag har inte tränat fullt än, men det jag har gjort har jag kunnat göra utan smärta de sista veckorna, säger Nilsson och fortsätter.

- Jag hoppas det fortsätter på den vägen och att jag kan vara fullt igång när vi börjar i januari.

Hur ska ni nu hämta ny energi efter detta tunga år?
- Jag tycker väl egentligen att energin har funkat bra i laget. Om man tänker på vilka resultat vi har haft emot oss så har det funnits energi i laget hela tiden. Jag tror det handlar om att gå in med stor ödmjukhet inför att spela i Superettan, och inte tro att vi är betydligt bättre än de andra för att vi kommer från Allsvenskan.

Truppen är i träning fram till och med nästa torsdag, sedan går man på jul- och nyårsledighet. Den 10:e januari är laget tillbaka i träning, och då räknar Albin Nilsson med att vara på planen med ny kraft.

- Alla är besvikna över att vi har åkt ur, men jag tycker det finns en framtidstro i gruppen som känns stark, avslutar ytterbacken.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 5 december, 2018
Kategori: A-lag