Trelleborgs FF avslutar kontrakten med fem spelare från herrarnas A-lag; Marcus Pode, Furkan Motori, Jacob Palander, Johan Brannefalk och Kofi Sarkodie.

Marcus Pode

Anfallaren Marcus Pode kom tillbaka till Trelleborgs FF 2016 efter några år i Mjällby och Örebro. Marcus hade tidigare spelat i Trelleborgs FF under åren 2009-2011.

- Marcus är en spelare som betytt mycket för klubben under åren. Efter att ha spelat hos oss tidigare kom han tillbaka 2016 och var, främst genom sina offensiva kvaliteter, en viktig och bidragande del av vår resa till årets Allsvenska säsong, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i Trelleborgs FF.

Furkan Motori

Den 23-årige mittfältaren Furkan Motori är utbildad av Trelleborgs FF och har sedan 2014 tillhört A-laget.

- Furkan är en av de spelare som kommer från våra egna led och som tillhört A-truppen länge. Vi och Furkan tycker båda att det är bra för honom att skaffa sig nya erfarenheter utanför Trelleborgs FF och vi vill därför ge honom den möjligheten, säger Mattias Kronvall.

Jacob Palander

Ytterbacken Jacob Palander kom till Trelleborgs FF från Malmö FF:s U19-lag inför säsongen 2015.

- Jacob är en riktig karaktärspelare som alltid ger sitt yttersta och han har varit bidragande till att Trelleborgs FF har tagit sig åter till Elitfotbollen, säger Mattias Kronvall.

Jacob Palander blev i somras utlånad till norska Nest-Sotra.

Johan Brannefalk

21-årige mittfältaren Johan Brannefalk började som inlånad från MFF under 2016 och har sedan förra säsongen varit kontrakterad av Trelleborgs FF.

- Johan är en spelare med en fin högerfot som vi är glada över att ha fått ha i klubben. Nu ser Johan och vi båda att det är dags för honom att ta sig an nya utmaningar och skaffa sig nya erfarenheter, säger Mattias Kronvall.

Kofi Sarkodie

Den amerikanske försvararen Kofi Sarkodie kom till Trelleborgs FF i somras. Kofi hade tidigare spelat i den amerikanska ligan där han spelat 140 matcher.

- Kofi är en stabil spelare som alltid ger sitt yttersta för laget. Med sin personlighet har Kofi verkligen spridit härlig energi till gruppen, säger Mattias Kronvall.


Trelleborgs FF tackar spelarna för deras tid och bidrag till klubben och önskar dem varmt lycka till i framtiden.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 2018-12-03
Kategori: A-lag