Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen avslutades gruppspelet i klassiska TA-cupen. TFFs damer säkrade slutspelsplatsen på lördagen, samt att man har juniorlag med till slutspelet. Herrseniorerna gick tyvärr inte vidare i år.

Real TFF, ett profiltätt veteranlag, säkrade även de slutspelsplatsen. Lite rostigt i början, men de visade stundtals upp riktig Trelle-tikitaka inne i Söderslättshallen - bland annat när Mattias Kronvall bjöd åskådarna på en mäktig tunnel på sin motståndare. Med tre vinster och två oavgjorda gick de obesegrade genom gruppspelet - och är klara för torsdagens slutspel.

- All Star Team hette vi från början, men det satte för hög press på oss själva. Så vi bytte till Real TFF istället. Lite Real Madrid-inspirerat med vita kläder och sådär, säger Kristian Haynes som var lagkapten för laget.

- Det är ett härligt gammalt gäng som vi lyckats få ihopa, kansliet till viss del ju och sen bland annat Micke Hansson, Jonas Nilsson som är en fantastisk gammal spelare. Abelsson, efter att han lade skorna på hyllan så har han fortsatt som offensiv spelare i korpen och levererat där.

Real TFF fick börja spela redan klockan 9 på morgonen mot IFK Trelleborg. Första matchen slutade 2-2, lite rostigt var det allt - men det skulle bli bättre ju längre dagen gick.

- Vi blir bättre efter hand. Futsal är rätt långt ifrån den inomhusfotboll vi har spelat tidigare. Mycket regler som vi pratat om. Vi hittade ganska bra, men blir hårt straffade.

- Många år sedan jag lirade TA-cupen senast. Har vunnit en del priser här, både med TFF, men också med Höllviken och IFK Trelleborg. Jag var snabb och flink på den tiden - nu är det mer sätta andra i lägen och vara smartare. Ingen dribbler direkt. Men detta är verkligen skitroligt.

Real TFF med hjälp utav Intersport i Trelleborg hade tagit fram speciella tröjor för TA-cupen. Tröjorna, ja de kommer auktioneras ut lagom innan jul och pengarna går oavkortat till välgörande ändamål.

- Med hjälp av Intersport i Trelleborg har vi tagit fram unika tröjor till detta. Vi auktionerar ut dem sen till förmån för Blåbandet och vår egen Framtidsfonden. Det kommer komma upp en auktion och vi hoppas den är klar innan jul.

Förutom Kristian Haynes så var laget som sagt profiltätt. Yngligen i sammanhanget var Dennis Melander, född 1983. Annars var det Hasse Mattisson, Peter Abelsson, Michael Hansson, Jimmi Olsson, Magnus Andersson, Mattias Kronvall och Jonas Nilsson.

- Oj, det måste varit i början på 2000-talet jag spelade TA-cupen senast. Det funkar hyfsat bra tycker jag, men herregud, jag är snart 50 år. Det är fantastiskt roligt att träffa killarna igen, det är det allt handlar om. Efter första matchen sa vi att vi inte riktigt fick ut allt vi kunde - men blev bättre efter hand, säger Jonas Nilsson och pustar ut efter dagens andra match.

- Jag har ju inte spelat Futsal innan, utan det var annat stuk då. Med annan boll. Det är lite skillnad nu, tror till och med att det var större mål. Helt annat spel nu, men som sagt superkul dag med dessa grabbarna.

En annan TFF-legend, Michael Hansson, var inne på samma bana - en kul grej och dag med gänget.

- Det är tufft att spela, jag är inte van vid det här - det är annorlunda mot vanlig fotboll. Men det är kul, väldigt väldigt roligt faktiskt. Men det är superkul att träffa gänget.

Michael har annars synts till några gånger i TV-laget, men inte blivit så mycket av den varan i år.

- Inte så mycket i år, men spelar väl lite padel och sånt där. Grabben tränar i BK Höllviken och försöka hålla igång så också. Men det räcker ju inte till för den här sortens fotboll - definitivt inte.

- Jag kommer vara stel imorgon - jag får vara glad om jag lyckas ta mig upp ur sängen, avslutar Michael Hansson med världens största leende.

Finalerna spelas torsdagen den 6 december på Söderslättshallen i Trelleborg.

Real-TFFs resultat i TA-cupen:

IFK Trelleborg - Real TFF, 2-2

Real TFF - Svedala IF, 1-0

Real TFF - FC Plisat, 3-1

Real TFF - BK Skansen, 1-0

Real TFF - Bosniska FK Behar, 1-1

Övriga resultat från TA-cupen hittar du här.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2 december, 2018
Kategori: A-lag