Trelleborgs FF:s U16-lag är ytterligare ett av klubbens ungdomslag som spelar på högsta möjliga nivå i Sverige. Laget vann sin grupp före bland andra Kalmar FF och tog sig därmed vidare till slutspel.

- Förstaplatsen i gruppen är vi ganska nöjda med, säger tränaren Toni Boskovski. Vi kunde kanske ha varit överlägsna där, men att vi vinner förstaplatsen är bra. Vi har jobbat ganska mycket med att göra mål, och vi hade 57-25 i målskillnad. Det är ett ganska bra facit, nästan tre mål i snitt per match.

Väl i slutspel placerades man i grupp A1 tillsammans med BK Höllviken, Helsingborgs IF, LB07 och Malmö FF där ettan skulle ta sig vidare till semifinal. TFF inledde slutspelet bra genom att slå HIF och MFF, men åkte sedan på förluster i de två sista mot Höllviken och LB07. Vid seger i sista matchen mot LB07 hade TFF vunnit gruppen, och det var inte långt borta. TFF tilldelades en straff i den 85:e minuten vid ställningen 1-1, men straffen missades och istället kontrade LB07 in 2-1 två minuter senare.

- Kan vi inte vinna den matchen överlägset ska vi inte vara i semifinal, men man önskar att vi skulle ha kommit dit, det är en sak som är säker. Vi har i alla fall satt oss på kartan som ett av de åtta bästa lagen i Sverige.

Detta är tredje året i följd som Trelleborgs FF är representerat i den nationella U16-serien.

- Det här är den bästa prestationen i U16 de senaste åren, så det känns som att vi jobbar åt rätt håll. Vi kanske inte kan mäta oss mot storlagen, men vi kan vara där nära.

I år har TFF endast haft ett U16-lag i seriespel, men till 2019 kommer truppen vara så pass stor att två lag kommer att anmälas. Syftet är att alla spelare ska få speltid, och att ingen ska lämnas åt sidan i en för tidig ålder. Det första laget, U16 Elit, kommer spela i det nationella seriespelet precis som i år.

Nu flyttas alla killar födda 2002 upp till U17-truppen, vilka har utgjort i stort sett hela U16-gruppen i år. Till U16 lyfts spelare upp underifrån och Toni Boskovski får därmed ett helt nytt lag att arbeta med inför 2019.

- Först och främst handlar det för min del om att skapa en fin trupp, en bra grupp med motiverade killar. Jag ska försöka få kontinuitet i spelet för de som är U16 Elit. Många ska få spela många minuter och få sin bästa utbildning av olika termer, det är det som vi lägger fokus på. Resultatmässigt har vi inget krav, men när man väl kommer ut på en fotbollsplan så vill man så klart vinna, avslutar Toni Boskovski.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 24 november, 2018
Kategori: A-lag