Vi genomför flera förändringar i den sportliga organisationen inom såväl senior- som ungdomsverksamheten. Herrarnas huvudtränare Patrick Winqvist lyfts från huvudtränarrollen och Mattias Kronvall kommer att lämna sin roll som sportchef. Samtidigt kliver tidigare koordinatorn Andreas Green in som Sportchef Ungdom och Kristian Haynes, som tidigare både haft rollen som Sportchef Ungdom och assisterande tränare, tar tillsvidare över huvudtränarrollen för herrarna.

Sedan nedflyttningen från Allsvenskan blev klar har vi genomfört ett analysarbete av hela verksamheten. I början av november presenterad vi damlagets organisation för kommande säsong och nu presenterar vi alltså de beslut som tagits gällande förändringar i övriga delar av sportorganisationen.

Patrick Winqvist, som tog över ansvaret som tränare för herrarna inför säsongen 2015 lyfts nu från rollen som huvudtränare. Assisterande tränare Kristian Haynes tar till tillsvidare över rollen.

– När vi gick upp Allsvenskan visste vi att det skulle bli tufft. Men våra resultat är en stor besvikelse. De insatser vi satt in på vägen har inte heller gett den resultatmässiga utvecklingen vi önskat. Efter de analyser vi nu gjort av säsongen har vi kommit fram till att vi behöver en förändring i huvudtränarrollen inför nästa säsong, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Mattias Kronvall har sedan 2012 haft dubbla roller i föreningen, både som klubbdirektör och sportchef. Han kommer lämna sin roll som sportchef för att istället fokusera fullt ut på sin klubbdirektörsroll.

- Mattias har drivit föreningen på ett utmärkt sätt och i rollen som sportchef har han tillsammans med Patrick Winqvist tagit oss till Allsvenskan. Men att kombinera rollerna som klubbdirektör och sportchef är inte hållbart, varken för Mattias personligen eller för klubben. Vi vill ta föreningen vidare både sportsligt och organisatoriskt och då krävs en förstärkning. Vi kommer därför att påbörja processen med att hitta en ny sportchef, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordföranden i Trelleborgs FF.

Kristian Haynes har under det senaste året haft rollen som Sportchef Ungdom samt assisterande tränare för herrarna. Han kliver nu av rollen som Sportchef för ungdomsverksamheten och kliver istället tillsvidare in i huvudtränarrollen. Rollen som Sportchef Ungdom tas istället över av Andreas Green som varit ungdomskoordinator och ansvarat för certifieringsarbetet av ungdomsverksamheten,

- Andreas har under sin tid i klubben varit en viktig del av vår ungdomsverksamhet. Förutom koordinatorrollen och arbetet med certifieringen så har han tidigare varit tränare både för vårt U17 och vårt U19. Andreas erfarenhet och vilja att utveckla unga spelare gör att vi är väldigt glada över att han tackat ja till uppdraget som Sportchef Ungdom, säger Mattias Kronvall.


Skribent: Lotta Lövdén Berséus
Publicerad: 16 november, 2018
Kategori: A-lag