Fotograf: Björn Sandberg

Under söndagen spelade TFF:s ”nya” U19 sin första match när Kristianstad FC gästade Vångavallen i premiären av Ligacupen. Någon spänning fick spelarna dock inte uppleva. Ställningen var 2-0 i paus, och när domaren blåste av matchen hade hemmalaget kört över gästerna med hela 10-0.

- Vi gör det bra i första halvlek, och där har vi bättre motstånd än vad vi har i andra, säger tränaren Jimmi Olsson. Vi rullade mycket boll och spelade efter de förutsättningar vi satte innan, att flytta mycket boll och vara noggranna. Frukten av det blir att de tar helt slut. Efter 2-0 i första halvlek kan du gissa hur set såg ut i andra när vi vinner med 8-0. De klarade hålla siffror nere så länge de orkade, men sen tog de slut.

Kristianstad FC spelar serien under TFF, U19 Division ett södra Götaland, där laget under året landade på plats tolv av 14. Trots en series skillnad var det kanske inte någon som hade väntat sig så här stora segersiffror.

- Vi håller nollan för första gång på ganska länge. Vi gör mycket mål vilket vi inte har gjort på hela året egentligen. Vi har skapat mycket chanser i höst, men vi har haft svårt att få utdelning.

Matchen var den första för TFF:s nya U19-trupp. Efter sista seriematchen mot BP för två veckor sedan tackade 99:orna för sig, samtidigt som flera spelare från U17 flyttades upp. Under gårdagen fanns en handfull nya spelare med. Gruppen har bara hunnit träna tre pass ihop, men Jimmi Olsson är nöjd med utgången.

- Det är skönt att vi får en härlig start. Jag tycker de som var med i gamla U17 tog med sig det vi har tränat på innan. Det borgar för att det kan bli trevlig resa som vi påbörjar nu inför nästa år, avslutar Jimmi Olsson.

TFF fick därmed en riktig drömstart i Ligacupen. På fredag väntar BK Olympic borta på Lindängen i Malmö.

Matchens målskyttar:
Alfred Andersson X4, Alfred Nilsson X2, Emil Johansson, Samuel Fröjdh, Jacob Christiansen samt ett självmål.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 12 november, 2018
Kategori: A-lag